Ilyen még nem volt: gyógynövényes húskészítményekkel újít a magyar üzem

MTI   
  Megosztom
Ilyen még nem volt: gyógynövényes húskészítményekkel újít a magyar üzem

Összesen csaknem 630 millió forintból olyan sertéshús alapú élelmiszer termékeket állít elő a húsfeldolgozással- és értékesítéssel foglalkozó, teljes mértékben magyar tulajdonban levő, kunhegyesi Nagykun-Hús Kft., amelyek az emésztést támogató anyagok mellett a gyógynövények számtalan életminőséget javító összetevőit is tartalmazzák - közölte a cég közleményben.

A tájékoztatás szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) több mint 280 millió forintos támogatását élvező, a tervek szerint 2020. november 30-ig megvalósuló fejlesztés eredményeként a fogyasztók számára egy magas biológiai értékkel rendelkező termékcsalád, az úgynevezett "Ciborum Vitae" jön létre.

Négy húskészítmény termékcsoportban - marinírozott húsok, száraz áruk, hőkezelt "vörös áruk" és sonkafélék - használják a gyógynövény olajokat. A cég a projekt kivitelezéséhez 32 százalékos önerőt, azaz több mint 200 millió forintot biztosít. A projekt megvalósítása során a kedvezményes hitel összege több mint 144 millió forint.

A cég honlapján szereplő adatok szerint a Nagykun-Hús Kft. 1992-ben alakult, tevékenysége sertésvágás, bontás, darabolás, töltelékes húskészítmény-, sózott, pácolt, termékgyártás, valamint étkezési sertészsír gyártása, forgalmazása. Az értékesített termékek 50 százaléka készítmény, a másik 50 százaléka tőkehúsként jelenik meg. Az üzem európai uniós minősítéssel rendelkezik.

A 170 embert foglalkoztató cég mintegy hatvan százalékban belföldre értékesít. Exportértékesítés főként Romániába, emellett Szlovákiába, Lengyelországba, Csehországba, Németországba irányul. A Nagykun-Hús Kft. értékesítésének nettó árbevétele 2018-ban mintegy 8,3 milliárd forint, 2017-ben több mint 7,7 milliárd forint volt. A társaság adózott eredménye 2018-ban 400 millió forint volt, 2017-ben meghaladta a 100 millió forintot.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

élelmiszer

húskészítmény

gyógynövény

kunhegyes

sertés