Póréhagyma krémleves recept: laktató, könnyed, mégis átmelenget!
A póréhagyma krémleves a legegyszerűbb, mégis legjobb előételek egyike. Mutatjuk, hogyan készül a póréhagyma krémleves recept egyszerűen, zellerrel, tejszínnel és burgonyával!
Gyorsan szükség van egy könnyed előételre, amit ráadásul egyszerű is összehozni? A póréhagyma krémleves recept pont ilyen! Cikkünkben leírjuk, hogyan történik a póréhagyma krémleves elkészítése olyan egyszerű, ám mégis harmonikus ízek felhasználásával, mint a póréhagyma, a zeller és a krumpli, amelyet a tejszín varázsol selymessé és laktatóvá. Ha azt szeretnénk, hogy a póréhagyma krémleves egy kicsit töményebb legyen, süssünk hozzá krutont, vagy tálaljuk egyszerűen pirítóssal!
A póréhagyma krémleves hozzávalói
- 1 db póréhagyma
- 2 db krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek vaj
- 1 szár halványító zeller
- 1 l zöldség alaplé
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors ízlés szerint
A póréhagyma krémleves recept elkészítése
- Karikázzuk fel a zellert és a póréhagymát, a krumplit és a fokhagymát pucoljuk meg, kockázzuk kicsire.
- Egy lábasban az olvasztott vajon néhány percig fonnyasszuk a póréhagymát, majd adjuk hozzá a zellert és a krumplit is. Néhány perc múlva öntsük fel az alaplével, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd főzzük készre 25 perc alatt.
- A kész levest pürésítsük botmixer segítségével, majd adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk föl.
- A póréhagyma krémleves tálalása lehet változatos: adhatunk mellé krutont, levesgyöngyöt, reszelt sajtot és fűszeres ételízesítőket is, megszórhatjuk egy kis friss petrezselyemmel.
Címlapkép: Getty Images
Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is.
Kattints ide a feliratkozáshoz!
Megosztom