Meggyes piskóta recept egyszerűen: meggyes piskóta és meggyes diós piskóta

HelloVidék   
  Megosztom
Meggyes piskóta recept egyszerűen: meggyes piskóta és meggyes diós piskóta

Meggyes piskóta recept és meggyes diós piskóta: a meggyes piskóta hány fokon sül, hogyan készül a meggyes piskóta bögrés verziója? Mutatjuk, milyen a jó meggyes piskota!

A meggyes piskóta a gyerekek egyik nagy kedvence: puha, édes és mégis savanykás, ennek köszönhetően mindig hamar elfogy az egész tepsivel. A meggyes piskóta előnye, hogy készülhet friss meggyből és meggybefőttből egyaránt, tálalhatjuk kicsi vagy nagy szeletekre vágva, porcukorral meghintve. Cikkünkben leírjuk, hogyan készül az eredeti meggyes piskóta és a meggyes piskóta bögrés, bekavarós verziója egy kis dióval megbolondítva.

1. Meggyes piskóta

A meggyes piskóta hozzávalói

  • 6 db tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 6 ek víz
  • 8 ek liszt
  • 200 g meggy

A meggyes piskóta recept elkészítése

  1. A meggyes piskóta recept alapja egy nagyon egyszerű vizes piskóta. Első lépésként válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját habverővel keverjük habosra a cukorral és a vízzel. A fehérjét robotgéppel verjük kemény habbá.
  2. Szitáljuk hozzá a lisztet a tojássárgájás keverékhez; dolgozzuk őket össze alaposan. Ezután a felvert tojásfehérjét is forgassuk hozzá keverőlapáttal óvatosan, nehogy összetörjük a habot.
  3. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd egyengessük el benne a meggyes piskota tésztáját. A meggyeket forgassuk meg egy kevés lisztben, majd szórjuk meg velük egyenletesen a piskóta tetejét.
  4. 170°-ra előmelegített sütőben süssük ki 15 perc alatt, villapróbával ellenőrizzük. Tálaljuk porcukorral meghintve.

A meggyes piskóta hány fokon sül?

Annak, hogy a meggyes piskóta hány fokon sül, receptenként eltérhet a megítélése. 160-180° közé állítsuk a sütő hőfokát, ennek függvényében a meggyes piskóta 12-18 perc alatt sül ki.

2. Bekavarós meggyes diós piskóta

A meggyes diós piskóta hozzávalói

  • 3 bögre liszt
  • 1 bögre kristálycukor
  • 1 bögre tejföl
  • ½ bögre darált dióbél
  • 2 db tojás
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 cs sütőpor
  • 250 g meggy

A diós meggyes piskóta elkészítése

  1. A bögrés piskóta a klasszikus meggyes piskóta leegyszerűsített verziója: mérjük ki azonos méretű bögrével a hozzávalókat, majd a meggy kivételével keverjük őket össze alaposan.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsük bele a meggyes diós piskóta masszáját, majd szórjuk meg az enyhén belisztezett meggyekkel.
  3. 180°-ra előmelegített sütőben süssük 15-20 percen keresztül, míg a meggyes piskóta teteje aranybarnára nem sül. Tálaljuk porcukorral meghintve!

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

meggyes piskóta

meggyes piskóta recept

piskóta

meggy

dió

süti

sütemény

recept

receptek

gasztro