Újabb magyar siker: nemzetközi elismerést szerzett a Villányi vörösbor

MTI   
  Megosztom
Újabb magyar siker: nemzetközi elismerést szerzett a Villányi vörösbor

A Jammertal Borbirtok 2015-ös Cassiopeia Merlot-ja kapta a legmagasabb pontszámot a Concours Mondial de Bruxelles 2021 (CMB) nemzetközi borversenyen vörösbor kategóriában - közölte a több szőlészeti és borászati céget összefogó villányi családi holding.

A Jammertal Borbirtok közleményében kiemelték, hogy az 1994 óta évente megrendezett, idén június végén Luxembourgban tartott CMB a világ legnagyobb presztízsű borversenye. Azt írták, a vörösborok kategóriában, mintegy 7,5 ezer mintából a villányi Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot 2015 bora kapta a legmagasabb pontszámot az eseményen, ezzel elnyerte a "Grand Gold Medal Revelation Red Wine" díjat.

A közlemény szerint a világsiker értékét mutatja, hogy ilyen nyílt kategóriában és a verseny történetében először kapta magyar vörösbor ezt a díjat, emellett hasonló presztízsű nemzetközi borversenyen sem érte el nyílt kategóriában magyar vörösbor a legmagasabb kiosztott értékelési pontszámot.

Az idei CMB-n 672 francia, 507 spanyol, 389 olasz és 335 portugál érem született, de a - 10 000 tételt számláló - megmérettetés végeredménye azt mutatja, hogy a világ legjobb vörösbora magyar lett

- emelték ki.

Mint írták, a CMB elsődleges célja, hogy garanciát nyújtson a fogyasztóknak: objektíven díjazza azokat a kifogástalan minőségű borokat, amelyek valóban kiemelkedő italélményt nyújtanak. A villányi, magyar tulajdonú, hat céget tömörítő, 85 hektáron gazdálkodó, évi 550-600 ezer palackot forgalmazó Jammertal Borbirtok közölte: a pandémiát követően fellendülésre számítanak, egyúttal számolnak a tudatos fizetőképes vásárlói réteg szélesedésével, céljuk a német nyelvterületű és skandináv piacokra való belépés is.

A családi holding részeként a borok előállításával foglalkozó Wunderlich Borászati Kft. tervei között szerepel a termelőegységek teljes körű klimatizálása, emellett innovatív borkészítési technológiákba fektetnek be, s jól képzett, elhivatott borászati szakemberek felvételét tervezik a jövőben. A Wunderlich Borászati Kft. 2020-ban 304 millió forintos nettó árbevétel mellett 1,91 millió forint adózott eredményt ért el, a társaság bevétele 2019-ben 334 millió forint volt 1,6 millió forintos profit mellett.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bor

nemzetközi elismerés

villányi borok

jammerta birtok

nemzetközi borverseny

vörösbor