Nem csak a fővárosban hódít a brunch: ezek most a legjobb reggelizőhelyek a vidéki városokban

HelloVidék   
  Megosztom
Nem csak a fővárosban hódít a brunch: ezek most a legjobb reggelizőhelyek a vidéki városokban

Az angol breakfast és lunch szó összeolvadásából alkotott brunch szó nem véletlenül honosodott meg a magyarban, hiszen a "késői villásreggeli" is meglehetősen körülményes kifejezés. Hívjuk bárhogy is, a reggeli és az ebéd légyottjából született hétvégi intézmény egyre nagyobb sláger, már vidéken is. Hol találjuk a legjobb vidéki reggelizőhelyeket? Mennyibe kerül egy brunch menü? Ennek jártunk most utána.

Az angol író több mint száz éves leírása a mai napig megállja a helyét:

A brunch egy vidám társasági összejövetel, mely jóízű, kötetlen beszélgetéseken alapszik, és segít elterelni a figyelmünket a hét ügyes-bajos dolgairól.

Mi nem hiányozhat egy mai brunch-ról?

Ahogy a Dining Guid oldalán olvashatjuk, a friss péksüteményeken, palacsintán, sajtokon, felvágottakon kívül a brunch-okon egyértelműen a tojásételek játsszák a főszerepet. Az egyik ikonikus brunch-fogás a Benedict-tojás hollandi mártással. Hogy miért? Nem gondolnád, de a másnapossághoz van köze!

Az étel története állítólag a New York-i Waldorf Astoria Szállóban kezdődött 1894-ben. Lemuel Benedict nyugalmazott brókert kínzó másnaposság gyötörte, és gyógyírként a következő összetevőkből rendelt ételt magának: vajas pirítós, buggyantott tojás, sült szalonna, valamint hollandi mártás.

Hol találjuk a vidék legjobb reggelizőhelyeit?

A 2024-es Dining Guide top 10 legjobb reggelizőhely kategóriájába több vidéki vendéglátóegység is bekerült. A listán a következő helyek szerepelnek:

  • Morzsa - Pécs
  • Buborék - Csopak
  • Piac 42 - Esztergom

Milyen áron falatozhatunk reggelit vagy brunch-fogásokat?

Mennyiért ehetünk egy reggelit? Mennyiből jön ki egy brunch? Ennek is utána jártunk!

1. A Morzsa étlapját vettük alapul, itt jól látszik, hogy ehetünk 3 fogásos kóstolómenüt 7900 forintért, vagy választhatunk különböző ételek közül 2600-3100 forint között.

2. A Buborék étlapját is megtaláltuk, itt is láthatjuk, hogy a választék igazán széles, és mindenki megtalálhatja a fogára valót. Árakat viszont nem láttunk az ételek mellett.

3. A Piac 42 étlapján is megtaláljuk a tipikus reggeli és brunch ételek széles palettáját, így bárki kedvére válogathat, annak alapján, mire vágyik. Árakat tekintve 1500-3800 forint között már ehetünk egy kiadósat a bisztróban.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

brunch

brunch étterem

reggelizőhely

reggeli

vidéki reggelizőhely

dining guide

dining guide top 10 reggelizőhely