Az idei nyár slágerfinomsága: így készíthetsz otthon házi pisztácia krémet, mint a profik

HelloVidék   
  Megosztom
Az idei nyár slágerfinomsága: így készíthetsz otthon házi pisztácia krémet, mint a profik

Croissant töltelékként a pékségben vagy krémes frissítőként a fagyizóban: a pisztácia mostanság nagyon népszerű. A pisztáciát sokféleképpen és kreatívan felhasználhatod saját konyhádban is – megmutatjuk, hogyan.

Nyári fagyiként, croissant töltelékként vagy sütemények alapjaként - a pisztáciakrém sokféleképpen használható. És persze önmagában is remek kenyérre vagy palacsintába kenve.

Miért érdemes fogyasztani?

Az Öko Test cikke szerint, ellentétben azzal, amit sokan gondolnak, a pisztácia botanikailag nem tekinthető dióféléknek. Az igazi pisztácia szömörce növény, termése pedig csonthéjas. Ezt a csonthéjas gyümölcsöt pisztácia néven ismerjük.

Dió vagy sem – a pisztácia finom és egészséges. A szakemberek szerint a pisztácia rengeteg értékes telítetlen zsírsavat, E-vitamint, B-vitamint és ásványi anyagot, például káliumot és magnéziumot tartalmaz.

Ha a pisztáciát nem csak önmagában szeretnéd elrágcsálni, akkor például remek krémet készíthetsz belőle. Mutatjuk, hogyan!

Így készül a tökéletes házi pisztácia krém

Hozzávalók:

  • 150 ml tej
  • 30 gramm vaj
  • 100 gramm fehér csokoládé
  • 150 gramm pisztácia

Elkészítés:

Lassan felmelegítjük a tejet, a vajat és a fehér csokoládét. Várd meg, amíg minden felolvad és krémes masszává válik. A turmixgépben apróra vágjuk a pisztácia szemeket, és fokozatosan hozzáadjuk a keverékhez. A kapott krémet tiszta csavaros üvegekbe öntjük, és hűtőben tároljuk – hűtőben áll el a legjobban. Fogyasztás előtt nem sokkal vedd ki, majd kóstold meg kenyérre, palacsintára vagy croissant-ra kenve.

+1 Tuti recept, ha biztosra mennél

Íme még egy recept, hiszen ízlés kérdése, kinek, mi válik be leginkább.

@sophie.s_vegan_kitchen Válasz @majerbarbara részére #pisztácia #pisztáciakrém #pistachio #pistacchiocream #recept #gyorsrecept #egeszsegeseletmod #egeszsegestaplalkozas #tejmentesrecept #tojásmentesrecept #vegánrecept #vegán #laktózmentes #laktózmentesrecept #tejfehérjementes #tiktokrecept ♬ eredeti hang - Sophie.s_vegan_kitchen

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pisztácia

pisztácia krém

pisztácia krém készítése

házi pisztácia krém