Íme, a tökéletes házi kenyér titka: ezzel az 5 pofonegyszerű összetevővel garantált a siker

Pais-Horváth Szilvia   
  Megosztom
Íme, a tökéletes házi kenyér titka: ezzel az 5 pofonegyszerű összetevővel garantált a siker

Szeretnél otthon is olyan kenyeret sütni, ami puha, ízletes, és a bolti változatokat is felülmúlja? Titka nem a bonyolult technikákban rejlik, hanem néhány váratlan, de pofonegyszerű összetevőben, mint például a túróban. Videón is mutatjuk a lényeget!

Bár mostanság, mintha kicsit hátérbe szorult volna a túró, mint a magyar konyha egyik tradicionálisan fontos alapanyaga, pedig igazi jó barát! Pillanatok alatt kész belőle a csusza, mint az egyik legegyszerűbb főfogás, könnyű vele vendégváró krémet is készíteni, pogácsát sütni, vagy ha semmi extra ötletünk sincs, akkor egy kis gyümölccsel elkeverve, mézzel lecsorgatva tökéletes desszert lehet. De összetevőként is számtalan ételbe belecsempészhetjük, például remek kiegészítője lehet a rántottának, keverhetjük krumplipürébe, sőt, még ehető süteménytésztában és fagylaltban is.

Mostantól, mint titkos alapanyag, úgy tűnik, hogy a kenyérhez is érdemes belekevernünk!

Carolina Gelen nemrég osztott meg a TikTok-on egy remek házi kenyér receptet, amihez mindössze 5 hozzávaló szükséges:

A kenyér elkészítéséhez Gelen simára keveri a túrót és a tojásfehérjét. Így a tésza állaga Gelen szerint a brióshoz vagy a kalácshoz lesz hasonló.

A túró-tojásfehérje kombinációt ezután élesztővel, liszttel és sóval keveri össze. Egy kis kelesztés és sütőben való sütés után a tészta finom, magas fehérjetartalmú kenyérré sül.

Ha tetszik a túrós kenyér ötlete, örülni fogsz, mert az alapreceptet még sokféleképpen elkészítheted, pédául a túrós kiflit is hasonló alapanyagokból készül:

@carolinagellen cottage cheese bread #cottagecheese#bread#homemadebread ♬ original sound - carolinagelen

Cikk forrása: hunker.com

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kenyér

liszt

tojás

víz

élesztő

túró

recept

gasztro

gasztronó