Különleges fesztivált rendeznek Tiszafüreden: ha szereted a füstös ízeket, itt a helyed

HelloVidék   
  Megosztom
Különleges fesztivált rendeznek Tiszafüreden: ha szereted a füstös ízeket, itt a helyed

Begyújtják a szmókereket, a kemencét, izzítják a tüzet és a parazsat: hamisítatlan Füstifeszt életérzés tölti meg a levegőt október 26-án Tiszafüreden. Ha szereted a füstös, grillezett finomságokat, a puha húsokat, ha imádod a családi programokat és a jó zenét, akkor nincs más dolgod, mint beírni a naptáradba: Füstifeszt!

Tiszafüreden már hagyománnyá vált, hogy ősszel füstös ételeket készítenek a tóparton, amit remek muzsikával és sok-sok színes programmal egészítenek ki. A fesztivál középpontjában minden olyan étel áll, amit a grill, a parázs, a kemence, a szabad tűz vagy a smoker tesz végtelenül puhává és szaftossá.

Hat vendéglátóhely mutatja be tudományát

A Füstifeszten hat különböző vendéglátóhely mutatja be tudományát, akik az ország minden szegeltéből érkeznek és a gasztronómia ezen területén már igen komoly nevet szereztek maguknak. A résztvevő éttermek között megtaláljuk a szegedi Food Fighterst, a karcagi Garage Burger & BBQ-t, a mályinkai Iszkort, a szerencsi I Love Smoky BBQ Teamet, a tiszafüredi Kiscipó Pékséget, valamint a házigazda Zöld Béka Éttermet.

A zenés programok sem maradnak el

Az napot zenés programok, gyerekeknek és családoknak szóló programok színesítik. A kicsik a Tökfaragó Tisza-Világbajnokságon vehetnek részt, ahol ügyességüket és kreativitásukat tehetik próbára. Aki szeretne egy kicsit kiszakadni a húsok világából, azt egy varázslatos, őszi Tisza-álomhajókázásra, lovaskocsikázásra várják a szervezők, míg a kézműves vásárban megannyi kincset lehet majd találni.

A nap folyamán fellép a Kiskalász Duó, akik 15 éves jubileumi gyerekkoncertjükkel biztosítják a vidám hangulatot. A délutáni órákban a jól ismert Vitéz László bábelőadáson Fekete Dávid szórakoztatja a közönséget vásári bábelőadással, este pedig Növér Soma és népdalok gondoskodnak a felejthetetlen zárásról.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

bbq

fesztivál

gasztro

tiszafüred

programok

zene