Itt a bejelentés: 4 milliárd forintból újulhatnak meg Pest megyei települések

MTI   
  Megosztom
Itt a bejelentés: 4 milliárd forintból újulhatnak meg Pest megyei települések

A Pest megyei települések belterületi csapadékvíz-gazdálkodásának fejlesztésére, korszerűsítésére jelent meg újabb pályázati kiírás 4 milliárd forintos keretösszeggel - jelentette be Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

A támogatási kérelmeket 2019. január 23-án reggel 8 órától nyújthatják be a pályázó települések a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.

Az államtitkár ismertette, hogy a Pest megye célzott fejlesztését szolgáló támogatási program 2018. évi hatodik pályázati felhívása - a tavalyihoz hasonlóan - idén is a Pest megyei települések csapadékvíz-gazdálkodásának fejlesztését célozza.

A pályázati kiírás a megye településein olyan fejlesztések támogatására irányul, amelyek megakadályozzák az utóbbi tíz évben igazolhatóan bekövetkezett káresemények megismétlődését, csökkentik a káresemények mértékét vagy gyakoriságát, elősegítik a vízkárok enyhítését, és hozzájárulnak egy biztonságosan működő és fenntartható települési csapadékvíz-gazdálkodási rendszer kialakításához.

A támogatás a település vagy településrész csapadékvíz-gazdálkodási rendszerének komplex fejlesztését célozza, olyan infrastruktúra-fejlesztések támogatásával, amelyek javítják a települések általános környezeti állapotát, a beruházások során olyan technológiák, módszerek alkalmazását, amelyek környezet- és természetvédő módon biztosítják a megépített infrastruktúra és a település működését, elősegítik a fenntartható fejlődést.

A program alapvetően önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokon megvalósítandó beruházásokat támogat. A pályázattal érintett fejlesztési területbe kizárólag abban az esetben vonhatók be állami tulajdonú ingatlanok, ha azok a település vagy településrész vízgazdálkodási rendszerének szerves részét képezik, vagy meghatározó szerepet töltenek be a település vagy településrész csapadékvíz-gazdálkodásában.

2021-ig összesen 80 milliárd forint célzott pénzügyi támogatást nyújtanak a Pest megyei önkormányzatok és vállalkozások fejlesztéseire.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

csapadékvíz-gazdálkodás

hellovidék

pest megye

támogatás