Fiatal vagy és vállalkozni szeretnél? Nem baj, ha nem a fővárosból jössz!

MTI   
  Megosztom
Fiatal vagy és vállalkozni szeretnél? Nem baj, ha nem a fővárosból jössz!

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program részeként a Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása című projekt legnagyobb értéke, hogy a 156 eddig jóváhagyott üzleti terv készítőjéből 54 olyan személy van, aki kistelepülésről jelentkezett - mondta Horváth László, a program igazgatója szerdán Egerben, sajtótájékoztatón.

A projekt célja az volt, hogy az Észak-Magyarországi régióban élő, 18-30 éves álláskereső vagy inaktív fiatalok vállalkozásindítását támogassa. A képzést a régióban 218-an végezték el, akik erről tanúsítványt is kaptak. Közülük közel 160-nak már jóváhagyták az üzleti tervét, és 130-an hoztak létre vállalkozást, ki egyéni vállalkozás, ki társas formájában - ismertette a programigazgató, aki a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA) ügyvezető igazgató-helyettese.

Az MVA, a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és az Abaúji Területfejlesztési Önkormányzati Szövetség konzorciuma 192,5 millió forint uniós támogatásból valósította meg a projektet.

A régió három megyéjének (Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén) településeiről Vilmánytól, Mogyoróskán át Bercelig voltak jelentkezők. Közülük 18 fiatal Miskolcról, tíz Egerből, öt Encsről, nyolc Salgótarjánból, többen Mezőkövesdről, kisebb városokból általában kettő-kettő.

Ez a projekt segítséget nyújtott ahhoz, hogy az uniós forrást elvigyük a legkisebb településekig

- nyilatkozta Horváth László.

A programigazgató szerint ez a pályázat, amely 2012 óta folyamatosan elérhető, nagyon hasznos lehetőség. Évek óta ugyanazt nyújtja: szakemberek irányításával készítik fel a fiatalokat a vállalkozásra, amit három millió forintos vissza nem térítendő támogatással is segítenek.

A program fontos eleme a helyi jelleg és a lebonyolításban szerepet vállaló szakemberek személyes jelenléte.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vállalkozó

heves

nógrád

borsod-abaúj-zemplén