Pecások figyelem: horgászkártyával váltanák ki a papíralapú okmányokat

MTI   
  Megosztom
Pecások figyelem: horgászkártyával váltanák ki a papíralapú okmányokat

A horgászokkal folytatott párbeszéd nyomán az elmúlt években született kormányzati intézkedések fontos előrelépést jelentenek a magyar sporthorgászat és horgászturizmus fejlesztésében - jelentette ki a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a kormány Facebook-oldalán.

A kormány stratégiai partnerként tekint a horgászok mintegy 500 ezer tagot számláló, ezzel Magyarország legnagyobb civil közösségét alkotó táborára, mondta Nyitrai Zsolt. A kabinet 2010 óta számos intézkedéssel támogatta és jelenleg is támogatja a magyar sporthorgászat és a hazai horgászturizmus fejlesztését. A horgászokkal folytatott párbeszéd nyomán létrejött stratégiai megállapodásnak köszönhetően a hazai vizeken megszűnt a kereskedelmi célú halászat, csökkent a halhús áfája, az eddigi papíralapú okmányokat modern horgászkártya váltotta fel és ma már bűncselekmények számít az orvhalászat.

Az említett döntések következtében az anyagi támogatásokon túl olyan értékekkel gyarapodott a horgásztársadalom, amelyekkel jelentős változás következett be a hazai vizek minőségében, ezek megőrzését, valamint védelmét pedig a halőri szolgálat munkája és a részükre biztosított modern eszközállomány segíti.

Szűcs Lajos a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke szerint szervezetük olyan állami feladatot vett át, amely a természetes vizek védelmét és a halgazdálkodással kapcsolatos összes teendőt magában foglalja. Az elmúlt időszak legfontosabb eredményeként említette, hogy miután a halgazdálkodásról szóló törvény hatályba lépett, megszűntetve a természetes vízi, kereskedelmi célú halászatot, immár egy kézben összpontosulhat a felelősség és a feladat. Emellett idén január 1-től a horgász állami jegyekből származó minden bevétel a MOHOSZ-hoz került.

A horgásztársadalom és a kormány stratégiai partnerségének kiemelkedő hozadéka, hogy a horgászok hosszú idő után megkapták a horgászati célú halgazdálkodás lehetőségét a természetes vizeken, amely immár az érintett területek halbőségében, a feltételek javulásában is megmutatkozik. A halhús áfájának csökkentése a félmilliós horgásztársadalmon túlmutató siker, hiszen ez a halgazdálkodók haltelepítési költségeinek mérséklése mellett a halfogyasztók pénztárcáját is kíméli.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

horgász

horgászat

horgászturizmus

horgászok

hal

halhús

halgazdálkodás