Ez nem semmi: már most kezdődik a roham a karácsonyi halhúsért
Már szeptember elején elkezdődött a karácsonyi filézett ponty foglalása Szegeden.
Már szeptember elején elkezdődött a karácsonyi filézett ponty foglalása Szegeden.
Arra is kitértek, hogy a tervek szerint a 2021-2027-es időszakban, a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program Plusz keretein belül újabb kampányidőszak kezdődik.
A klasszikus magyar halételek egyik gyöngyszeme a rácponty, ami igazi csemege a pontyrajongók körében, ráadásul szálkamentes, szaftos és tejfölös. Ha ezt a pontyos fogást készíted a családodnak, mindenki meg fogja szeretni a halat!
Lassan, de biztosan nő a hazai halfogyasztás, ráadásul a hazánkban megtermelt édesvízi halak kiváló beltartalmi értékük révén az egészséges táplálkozás részei.
A magyarok a karácsonyi ünnepek alatt fogyasztják a legtöbb halat. A HelloVidék most utána járt, hogy alakul a halhús ára az év végéhez közeledve.
A szennyezett vizekből kifogott hal veszélyes baktériumokat, vírusokat, ártalmas nehézfémeket (pl. higany) is tartalmazhatnak.
Az ünnepek alatt a háziasszonyok változatos, egészséges halételeket varázsolnak a családi asztalra. Éppen ezért most annak jártunk utána, mennyiből hozhatjuk ki a karácsonyi halvacsorát, ha többféle húst is szeretnénk készíteni.
Az egy főre jutó halfogyasztás nagyon alacsony Magyarországon. A hazai termelésű halat is sokkal kevesebben fogyasztják, mint az importhal és haltermékeket. Milyen fajta halakat kínálnak az egyes áruházak és mennyiért? Ennek jártunk most utána.
Kiderült az is, hogy honnan szerzik be a halászlébe valót a magyar vásárlók.
Fontos előrelépést jelentenek a kormányzat intézkedései a horgászoknak.