Létszámcsökkentés a kecskeméti Mercedesnél

HelloVidék   
  Megosztom
Létszámcsökkentés a kecskeméti Mercedesnél

Több dolgozóját bocsátotta el a kecskeméti Mercedes-gyár - írja az Index.hu. A lap információi szerint a karosszériaüzemben volt létszámcsökkentés. A cég közlése alapján nincs szó tömeges elbocsátásról, hétfőn néhány egyedi esetben került sor munkaszerződések felbontására.

Több dolgozóját bocsátotta el január 6-án a kecskeméti Mercedes-Benz üzem. A lap információi alapján a négy részleg közül a karosszériaüzemben volt létszámcsökkentés. A karácsonyi időszakban két hétre le is állt a gyártás (a cég közlése szerint ez évek óta bevett gyakorlat, nincs köze a leépítéshez), majd január 6-án az első munkanapon váltak meg a dolgozóktól.

A Mercedes hangsúlyozta, hogy nincs szó tömeges elbocsátásról, hétfőn néhány egyedi esetben került sor munkaszerződések felbontására. A döntés az egyes gyártási folyamatok optimalizálása révén elért hatékonyságnövekedéssel függ össze.

A 2019-es év hosszú ideje az egyik legrosszabb év volt a német autóiparban, több százezer munkahely került veszélybe Németországban, ezért várható volt, hogy a leépítések előbb-utóbb Magyarországot is elérik - áll a cikkben.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban nincs szó tömeges elbocsátásról. Hétfőn néhány, egyedi esetben került sor munkaszerződések felbontására: ez a döntés az egyes gyártási folyamatok optimalizálása révén elért hatékonyságnövekedéssel függ össze. Kérjük megértését, de az érintettek magánszférájának és személyes adatainak védelme érdekében a témában további információt nem adhatunk. A Mercedes-Benz kompaktautói iránti világszerte élénk kereslet miatt a kecskeméti gyár termelési programja 2020-ra is telített, így január 6. óta – a téli karbantartási szünetet követően - ismét teljes kapacitással folyik a termelés a gyárban

- írta a HelloVidéknek a kecskeméti Mercedes.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

mercedes

autó

ipar

létszámcsökkentés

munkaerő

német autóipar

válság