Szárnyal a magyar autóipar: milliárdokból bővül a kecskeméti Mercedes

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Szárnyal a magyar autóipar: milliárdokból bővül a kecskeméti Mercedes

23 ezer négyzetméteren terül majd el az új présüzem, amit 50 milliárd forint összegű beruházással épít Kecskeméten a Mercedes-Benz. A bővítés gyakorlatilag a gyár préskapacitásának megduplázását eredményezi.

Új présüzemet épít Kecskeméten a Mercedes-Benz mintegy ötvenmilliárd forint összegű beruházással.

Az autógyár a bővítéssel 200 új munkahelyet teremt

- jelentette be a Szijjártó Péter a külgazdasági és külügyminiszter.

A kecskeméti Mercedes-gyárban tartott ünnepségen Szijjártó Péter elmondta, hogy az új présüzem 23 ezer négyzetméteren terül majd el, és gyakorlatilag a gyár préskapacitásának megduplázását eredményezi.

Szijjártó szerint a 120 esztendős hagyományra visszatekintő magyar járműipar az elmúlt években a magyar emberek munkaszeretetének, kreativitásának, szakértelmének és hozzáállásának, valamint a befektetők bizalmának köszönhetően az európai járműgyártás zászlóshajójává vált. Hangsúlyozta, hogy Magyarországon 740 autóiparhoz kötődő vállalat működik.

Ez a teljesítmény az ágazatban dolgozó mintegy 176 ezer embernek köszönhető. Az ágazat versenyképességét bizonyítja szerinte, hogy a magyar autóipar 90,9 százalékos exporthányaddal dolgozik, és a teljes magyar export 21 százalékát adja. Bár a lakosságszámot tekintve Magyarország a világon a 94., mégis a világ 20. legnagyobb autóipari exporttal rendelkező országa.

Szerinte az eddigi beruházások azt mutatják, hogy a Mercedes bízik Magyarországban, a magyar emberekben, de ez kölcsönös, mert ha ez nem így lenne, akkor a prémium kategóriában nem a Mercedes végzett volna az első helyen az értékesítésben rendre, az elmúlt négy évben. A tárcavezető kiemelte, hogy a beruházás hatalmas elismerése a Kecskeméten dolgozó mintegy 4500 ember teljesítményének, egyúttal tovább erősíti Magyarország és Németország kapcsolatait.

Christian Wolff, a kecskeméti Mercedes-Benz gyár igazgatója elmondta, hogy a lézertámogatott gyártósorokkal felszerelt második présüzem a legmodernebb gyártóegységek közé fog tartozni. A kecskeméti telephely vezetője szerint az új, rugalmas és innovatív rendszer lehetővé teszi majd, hogy egyre csökkenő energiafelhasználás mellett termelésüket 40 százalékkal növeljék, optimalizálják működésüket és ezáltal csökkentsék a túlórák számát. Christian Wolff hangsúlyozta: elkötelezettek a környezet- és klímavédelem iránt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

mercedes

autóipar

autó