Vádat emeltek az orvvadász ellen: puskát fogott az erdészre Jánoshalmán

MTI   
  Megosztom
Vádat emeltek az orvvadász ellen: puskát fogott az erdészre Jánoshalmán

Vádat emeltek az ellen az orvvadász ellen, aki a puskájával fenyegette meg az erdészt Jánoshalmán - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy az ügy még 2020 szeptemberében történt: az erdész Jánoshalma külterületén cserkelni indult egy vendégvadásszal. Az erdőben sétáltak, amikor váratlanul szembe találkoztak egy fegyveres ismeretlennel, akiről az erdész - hivatásos vadászként - rögtön tudta, hogy orvvadász lehet.

Az idegen a nála lévő, hangtompítóval felszerelt puskát csőre töltötte, és a vadászokra fogta. Mindkettőjüket megfenyegette, majd felszólította őket arra, hogy menjenek a dolgukra, végül hátrálni kezdett, majd elszaladt. Később kiderült, hogy a fegyvert menekülés közben eldobta az erdőben.

A bejelentés nyomán a rendőrök az orvvadász keresésébe kezdtek, majd néhány napon belül beazonosították, lakásán elfogták, és gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették.

A jánoshalmi gyanúsítottól először az erdőben viselt ruházatát foglalták le, később pedig előkerült az erdőben eldobott puska is, amelyről a szakértő megállapította, hogy lőfegyvernek minősül, és emberi élet kioltására alkalmas.

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsítottat a kiskunhalasi nyomozók közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és lőfegyverrel visszaélés bűntettével gyanúsítják

- áll a rendőrség közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

orvvadász

puska

fegyver

vádemelés

jánoshalma

kiskunhalas

nyomozás

bács-kiskun megye

megyei rendőrfőkapitányság