Adománnyal segítik a rászorulókat: így jut tojás a nélkülöző családok húsvéti asztalaira

HelloVidék   
  Megosztom
Adománnyal segítik a rászorulókat: így jut tojás a nélkülöző családok húsvéti asztalaira

Elsősorban a Magyar Vöröskereszt által fenntartott családok átmeneti otthonaiba, hajléktalan-ellátó intézményekbe, valamint lakossági segélyezés keretében nélkülöző emberekhez, családokhoz kerül húsvét előtt az a 20 000 darab friss magyar tojás, amit a Magyar Tojásszövetség juttatott el adományozási céllal a legnagyobb hazai humanitárius szervezethez. A társadalmi felelősségvállalási kezdeményezés mintegy 2000 család számára jelent hozzájárulást a húsvéti asztalhoz.

A Magyar Tojásszövetség húszezer darabos tojásadománya a Magyar Vöröskereszt központi raktárából a megyei elosztó helyekre került. Innen jut el húsvétig a humanitárius szervezet által fenntartott szociális intézményekbe, valamint a lakossági segélyezés keretében nélkülöző emberekhez, családokhoz.

A Magyar Tojásszövetség jelentős felajánlásából 5 családok átmeneti otthona, illetve anyaotthon, 12 hajléktalan-ellátó intézmény, valamint további 3 szenvedélybetegekkel és fogyatékkal élő emberekkel foglalkozó intézmény részesül. A tojásokból emellett négy megyében és a fővárosban az alapvető tartósélelmiszereket tartalmazó csomagokba is kerül. Ezeket a Magyar Vöröskereszt munkatársai a következő napokban folyamatosan juttatják el a velük kapcsolatban álló, nélkülöző családoknak.

Felelős szervezetként arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a mostani, különösen nehéz, pandémia sújtotta hónapokban elengedhetetlen a rászoruló családok támogatása. A tojás olyan teljesértékű táplálék, fehérje és D vitamin forrás, amelyre a mostani időszakban még nagyobb szüksége van egészségünknek. Fontosnak tartottuk, hogy ez az egyszeri adomány húsvét előtt olyan családok asztalára kerülhessen, akik ténylegesen nélkülöznek. Ezért választottuk partnerül a Magyar Vöröskeresztet, amely a családok segélyezésének legnagyobb szervezete

- mondta Szép Imre, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Magyar Tojásszövetség) elnöke.

A koronavírus hazai megjelenése óta eltelt több mint egy évben, cselekvő szervezetként kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy minél több olyan tevékenységet végezzünk, melyekkel a járvány gazdasági és társadalmi hatásait enyhíthetjük. Az elmúlt hónapokban végig folyamatosan támogattuk a lakosságot tartósélelmiszerekkel, tisztasági szerekkel. 2020-ban így közel 210.000 adag élelmiszercsomagot osztottunk ki, mellyel több mint fél millió embernek segítettünk, országos adományosztásaink pedig azóta is folytatódtak. Örömünkre szolgál, hogy a Magyar Tojásszövetség jóvoltából most egy egészséges és széleskörűen felhasználható élelmiszerrel tudjuk a csomagokat bővíteni, mely ráadásul a húsvéti ünnepkörhöz is kapcsolódik

- tette hozzá Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tojásfogyasztás

tojás

magyar tojásszövetség

magyar vöröskereszt

adomány

rászoruló családok