A termelők számára egyelőre egyetlen megoldás lehetséges: aki túl akar élni, annak ezeket a költségnövekedéseket be kell építenie a termékei árába - nyilatkozta a lapnak a szakember.
Csorbai Attila szerint azonban nem megy egyik napról a másikra, fel kell rá készíteni a kereskedelmi láncokat és a fogyasztókat is.
Nehéz, küzdelmes folyamat lesz, aminek a termékpálya függvényében még csak az elején-közepén tartunk
– nyilatkozta az elnök, aki szerint a takarmányárak globális és totális emelkedése mellett a pandémia és a madárinfluenza is megtépázta a baromfiágazatot tavaly, a csirkeállomány azonban a bajok ellenére is növekedett.
Csorba Attila arról is beszélt, hogy a pandémia átrendezte a munkaerő-piacot, egyes szektorokból – például a vendéglátásból – kiáramlott a munkaerő és máshol jelent meg, az állattenyésztésen azonban ez sem segített.
Címlapkép: Getty Images