Kemény idők jönnek a boltokban: ezeket a húsokat engedhetik meg maguknak a magyarok
A 2024-es év sem lesz könnyű az már látható. A fogyasztás alacsony, a munkaerőhiány továbbra is probléma, a forintárfolyam ingadozása sem segít.
A 2024-es év sem lesz könnyű az már látható. A fogyasztás alacsony, a munkaerőhiány továbbra is probléma, a forintárfolyam ingadozása sem segít.
Az alacsony hazai fogyasztás mellett a legtöbb könnyű bárány az idén is Olaszországba kerül, de jelentős a francia, német, belga és holland kereslet is a magyar bárányok iránt.
Az ebből készült termékek exkluzív, prémium kategóriába tartoznak, a baromfifélék közül a legmagasabb értéket képviselik Magyarországon és külföldön egyaránt.
A vásárlók panaszkodnak, hogy a magyar élelmiszer drágább, mint az import. Miért nem versenyképesek minőségben és árban a magyar termelők és élelmiszer-feldolgozók?
14 milliárd forintos beruházást valósított meg Tamásiban a prémium minőségű bacon termékek gyártója. A Tamási-Hús Kft. fejlesztése során új üzemet- és raktárépületet hozott létre, és ezáltal közvetlenül 255 új munkahelyet teremtettek.
Valóban sok múlik a húsfogyasztásunkon is? Ezek mind jogosan merülhetnek fel bennünk, az Agrárszektor pedig szakértők segítségével megpróbált utánajárni az igazságnak.
A húsiparban emelkednek az önköltségek, és az értékesítési árak, ami előbb-utóbb a fogyasztói árak emelkedését eredményezi.
Az agrárminiszter a magyar sertéshús beszerzésének fenntartására hívja fel a kereskedelmi láncokat a sertéspestis németországi megjelenését követően.
A Pick Szeged Zrt. számos intézkedést vezetett be annak érdekében, hogy fennakadások nélkül tudjon gyártani.
A Vidékfejlesztési program keretében kétmilliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázati felhívást a járványügyi kockázatok által leginkább sújtott és a fejlesztésekkel leghatékonyabban védhető telepekkel rendelkezőknek.
Hiába vannak túl egy erős húsvéton, a hazai bárány-ágazat hosszútávú problémái nem múltak el: a munkaerőhiány, a generációváltás gondja, és a megoldatlan fejlesztések beárnyékolják az idei ünnepi szezon jó híreit is.
A szakemberek szerint a 2023-as év rendkívüli visszaeséseket hozott a hazai élelmiszeriparban, kevesen voltak, akik nyereséget tudtak termelni – ők viszont előnnyel indulhatnak.
Súlyos problémákkal küzd a magyar sertéságazat: a magyar gyártók is ráállhatnak az alternatív húskészítményekre, mutatjuk, hogy mi vezetett idáig!
Könnyen előfordulhat, hogy drágábban vásárolhatunk meg egy-egy árstopos terméket, mint amennyiért másfél éve megvehettük. Az áfát is lehetett volna mérsékelni, hogy olcsóbb legyen az élelmiszer – nálunk azonban árstop lett.
A hazai sertéságazatot az ismert hatásokon, folyamatokon kívül váratlan események: egy csődbejelentés és egy haláleset is megrázták az utóbbi napokban.
A takarmányárak globális és totális emelkedése mellett a pandémia és a madárinfluenza is megtépázta a baromfiágazatot is tavaly, a csirkeállomány azonban a bajok ellenére is növekedett.
Most annak jártunk utána, hogyan befolyásolta az egyes hústermékek árát a járvány illetve, hogy mire számíthatunk a karácsonyi nagy bevásárláskor.
Húsfeldolgozó kisüzemet létesített Hajdúnánáson a szociális szövetkezet, a 178 millió forintos belügyminisztériumi támogatásból készült beruházást hétfőn adták át.
Az elhúzódó koronavírus-járványnak várhatóan komoly negatív gazdasági hatása lesz a magyar vadgazdálkodási ágazatra is, rövid és hosszú távon egyaránt.
A jelenleg futó vagy végéhez közeledő fejlesztésekről nem lehet kijelenteni, hogy tolódni fognak a vírus miatt vagy sem. Éppen ezért, most összegyűjtöttük, milyen bővítések zajlanak az egyes húsipari cégeknél.