Több száz milliós fejlesztés Körösnagyharsányban: mutatjuk, mire ment a pénz

MTI   
  Megosztom
Több száz milliós fejlesztés Körösnagyharsányban: mutatjuk, mire ment a pénz

Lezárult az ivóvízminőség-javító program a Békés megyei Körösnagyharsányban, a fejlesztésre csaknem félmilliárd forintot fordítottak.

Győri Zoltán polgármester elmondta, a programra az ivóvíz előírtnál magasabb arzén-, vas- és mangántartalma miatt volt szükség. Utalt arra, hogy Békés megyében néhány éve már lezajlott egy ilyen program, abból amiatt maradtak ki, mert a település önálló vízművel rendelkezik. (2015 végén zárult egy 38 milliárd forintos, hatvanhat, többnyire Békés megyei települést érintő beruházássorozat.) A mostani fejlesztést 485 millió forintból valósították meg, a költségek 87 százalékát uniós pályázatból finanszírozták, a fennmaradó összeget kormányzati támogatásból pótolták.

Az új rendszerhez a község valamennyi, 546 lakosa csatlakozott; az egy hónapos próbaüzem lezajlott; az üzemeltetést átvette az Alföldvíz Zrt.

- közölte a településvezető.

A fejlesztés során egy új vízkezelőtelepen 126 méter mély kutat létesítettek és új vízkezelő technológiát alkalmaznak. Felújították a meglévő víztornyot, több helyen rekonstruálták a hálózatot. A vízmű automatikusan üzemel az új villamos berendezések és új irányítástechnikai rendszer segítségével.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

békés megye

fejlesztés

településfejlesztés

ivóvízminőség-javító program

ivóvíz

beruházás