Hivatalos! Ennyivel emelkedik a Volánbusz dolgozóinak bére 2022-ben

HelloVidék   
  Megosztom
Hivatalos! Ennyivel emelkedik a Volánbusz dolgozóinak bére 2022-ben

A Volánbusz Zrt. és a kollektív szerződés megkötésére jogosult Közúti Közlekedési Szakszervezet képviselői aláírták a megállapodást a közlekedési vállalat idei bérfejlesztéséről. Az egyezségnek köszönhetően az alanyi jogon járó 10 százalékos alapbéremelésen túl további bérnövekedési intézkedések lépnek életbe. A felek a bérmegállapodásban a „kritikus” munkakörben dolgozók helyzetének rendezésére is új megoldásokat vezetnek be

Miután a MÁV–Volán-csoportnál a közelmúltban megszületett az alanyi jogon járó 10 százalékos béremelésrőlszóló megállapodás, a Volánbusz esetében a munkáltatói és a munkavállalói oldal képviselői tovább folytatták az egyeztetéseket a részletszabályok kidolgozása érdekében. A tárgyalássorozat –az érdemi munkára és a járványhelyzetre való tekintettel –írásban zajlott, valamennyi érdekképviselet bevonásával. A megszületett bérmegállapodás lényege, hogy az alanyi jogon járó 10 százalékos alapbéremelésen túl további bérnövekedési intézkedések lépnek életbe a Volánbusznál 2022. január elsejéig visszamenőleg - tudatta a Volánbusz Zrt sajtóközleményében.

A szellemi, illetve a szakképzettséget igénylő fizikai munkavállalók esetében az általános társasági alapbér minimuma havi 280 ezer forint lesz (órabér keretében foglalkoztatottak esetében ez 1600 forint/órát jelent.) A bérmegállapodás alapján több kritikus munkakörben is bruttó alapbérminimumot vezetnek be és határoznak meg a Volánbusznál. A költségkeret fennmaradó részét a munkáltatói jogkörgyakorlók differenciáltan használhatják fel további bruttó alapbéremelésre az autóbusz-vezetőn kívüli munkakörökben. Ennek mértéke az órabéres munkavállalók esetében legfeljebb 5, havibéres munkavállalók esetében 2 és 5 százalék között alakulhat.

A Volánbusznál a havibéres fizikai, illetve a szellemi munkakörökben foglalkoztatottak esetében is bevezetik a hűségbért, mértéke a 3 éves „törzsgárda fokozat” elérését követően havi bruttó 10 ezer forint lesz.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kollektív szerződés

volánbusz

bér

béremelkedés