Elárulta a Tesco: így védené meg a magyar vásárlókat az egyre durvább drágulástól

Pénzcentrum   
  Megosztom
Elárulta a Tesco: így védené meg a magyar vásárlókat az egyre durvább drágulástól

A Tesco Magyarország vezérigazgatója a hazai boltháborúról is beszélt, de az is szóba került az is, hogy a nagyáruház hogyan védené meg a hiper az egyre durvább drágulástól a vásárlóit.

Amíg a helyzet nem stabilizálódik Ukrajnában, addig számíthatunk kisebb-nagyobb, de kezelhető ellátási kihívásokra és átmenetileg magasabb inflációra. Középtávon ugyanakkor arra számítok, hogy kialakul a kereslet és kínálat új egyensúlya és mérséklődnek a válság hatásai

- mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Pálinkás Zsolt. A Tesco Magyarország vezérigazgatójával a lap többek között a hazai boltháborúról, az egyre erősödő inflációról beszélgetett, de az is szóba került, a nagyáruház hogyan védené meg a hiper az egyre durvább drágulástól a vásárlóit. A beszélgetésből ezen felül kiderül, milyen működési elv mellett tette le voksát a Tesco a szupermarketekkel, diszkontokkal szemben, ahogy az is, milyen helyzetet szült, hogy a kirakatba kirakott bérekkel toboroznak.

Az utóbbi időben, szinte minden év elején végigfut a sajtón a Tesco magyar kézbe kerülése. Ezt a vállalat rendre tagadja:

Örökzöld a kérdés, de nagyon örülök annak, hogy egyre ritkábban merül fel. Ez a pletyka 2013-tól tér vissza-vissza, amikor hivatalosan is bejelentettük, hogy a teljes Tesco csoportnál felülvizsgáljuk, hogy hosszabb távon melyik piacainkon szeretnénk működni. Bár már akkor egyértelművé tettük, hogy Magyarországon hosszú távon tervezünk, de nagyobb visszhangja volt annak, hogy több piacról - mint pl. thai, a lengyel, a török - kivonultunk.

- nyilatkozta Pálinkás Zsolt, aki a Pénzcentrumnak azt is erősítette, hogy a Tesco hazai része nem eladó, és nem is lesz az az elkövetkező években.

Az interjú folytatás ITT, a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

penzcentrum

tesco

verseny

gazdagság

szupermarket

drágulás

infláció