Gigantikus lesz: mutatjuk, mely vidéki település adja az ország karácsonyfáját idén

MTI   
  Megosztom
Gigantikus lesz: mutatjuk, mely vidéki település adja az ország karácsonyfáját idén

Mintegy 18 méter magas, 70 centiméteres törzsátmérőjű, 6-8 tonnás ezüstfenyő érkezik hétfőn a Kossuth térre, a fenyő a Heves megyei Apc egyik családi házának kertjét díszítette - közölte az ország karácsonyfájáról az Országgyűlés Sajtóirodája. A fenyőfát hétfőn állítják fel.    


 


 


 

Közleményükben azt írták: a fenyőfa a katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével érkezik meg a Kossuth térre. Egyúttal kérték a közlekedők megértését és türelmét a fenyőfa szállításakor esetlegesen előforduló várakozás és korlátozás miatt.

Az ezüstfenyőt szállító szerelvény várhatóan hétfőn 12 órától az M3-as autópályán halad. Körülbelül 13.30-tól az M0-s autóút - Megyeri híd - 11. sz főút - III. Batthyány utca - Rákóczi utca - Szentendrei út - Pacsirtamező utca - Lajos utca - Árpád fejedelem útja - Üstökös utca - Török utca - Margit híd (forgalom kizárásával) - Jászai Mari tér - Balassi Bálint utca (villamosforgalom kizárásával) - Kossuth tér útvonalon okozhat a közlekedőknek hosszabb menetidőt, esetlegesen várakozást a fenyőfa érkezése.

A Kossuth tér megújulásakor a tervezők már számoltak a fa elhelyezésével, így egy állandó, földbe süllyesztett foglalat is helyet kapott a délnyugati oldalon, amely a hatalmas fát a kialakított hevedercsatlakozókkal erős szélben is képes biztosan tartani - írták.

A fenyőfát egy 130 centiméter magas, 103 centiméter széles, 36 centiméter mély, háromdimenziós hatású, 25 kilogramm súlyú, nyolcágú csillag alakú, meleg fehér fényű, energiatakarékos LED-fénnyel világító csúcsdísz ékesíti. Emellett 2500 folyóméter fényfüzér, benne 16000 energiatakarékos színes LED-izzó fogja díszíteni a karácsonyfát.

Idén a nemzet Betleheme - ahogyan a készítők elnevezték - Kisgyőrből érkezik, embernagyságú fából faragott figurákból áll.

Az ország karácsonyfája adventtől vízkereszt napjáig díszíti a Kossuth teret, lebontását követően a faanyagot - tűzifaként - rászorulóknak ajánlja fel az Országgyűlés Hivatala - írták a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

karácsony

karácsonyfa

ország fája