Itt a kormány új rendelete: ez történik januártól az árstoppos termékekkel

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a kormány új rendelete: ez történik januártól az árstoppos termékekkel

Szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben a rendelet, ami kötelezi a boltokat, hogy kétszer annyi ársapkás árucikket tartsanak készleten, mint amennyi átlagosan akkor volt, amikor az árakat befagyasztották. Január 13-án lép életbe a rendelet.

A kereskedőknek azt is rendelet írta elő, hogy ezekből a termékekből – mint tojásból, krumpliból, 2,8 százalékos tejből – az adott nap átlagos készletének megfelelő mennyiséget kell a boltban tartania, de januártól duplázniuk kell az eddigi mennyiséget.

- írja a Magyar Közlöny.

Idén novemberben a krumplira és a tojásra rakott ársapkát a kormány, mindkét terméknél erősen érezhető az áruhiány, tavaly a liszt, a napraforgóolaj, a sertéshús, a csirkehús, a 2,8 százalékos tej és kristálycukor vált árstopos termékké.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

árstop

áruhiány

rendelet

magyar közlöny