Indul a roham a boltokban: így vásároljunk tojást, ha minőséget akarunk a pénzünkért

HelloVidék   
  Megosztom
Indul a roham a boltokban: így vásároljunk tojást, ha minőséget akarunk a pénzünkért

Megkezdődött az ünnepekre való készülődés szűkebb hazánkban is. A húsvét egyik nélkülözhetetlen terméke a tojás, amellyel kapcsolatban a szakemberek arra hívják fel a figyelmet: nem érdemes kis méretűt vásárolni, hiszen azok minősége nem olyan jó, írja a nool.hu.

A húsvét közeledtével Nógrád-szerte megindul a dömping a tojásokért az üzletekben és a piacokon. Az ünnep egyik közkedvelt étele ugyanis a tojásokból készült ételek. Ezen túlmenően sokan sokan ki is festik azt, így mostanra a húsvét egyik elmaradhatatlan elemévé vált.

Fontos, hogy mindenképpen termelőtől vásároljanak, hiszen azt nem utaztatják, ráadásul hazai, így sokkal frissebb és a minősége is jobb. Akik pedig igazi házi tojást akarnak vásárolni, azt leginkább falun tehetik meg például, ha házhoz mennek érte

- közölte Tóth Attila.

A termelő arra is kitért, hogy a tapasztalat szerint a vásárlók nem a legdrágább termékeket keresik, inkább a közepes minőséget választják. Ugyanakkor az elmúlt időszakban javult a fogyasztók megítélése.

A hatósági áras tojásokkal kapcsolatban Tóth Attila úgy fogalmazott, hogy kedvezőtlenül érinti a termelőket, ugyanis megjelentek a nagyon silány minőségű külföldi áruk, hogy tudják tartani az árat. Ezek a tojások pedig többnyire Lengyelországból érkeznek. Hangsúlyozta: a magyar tojás jó minőségét és azt is, hogy mennyire fontos a hazai termelők támogatása a vásárlással.

A termelő arra is kitért, hogy tojás vásárlásánál az a legfontosabb, hogy az áru mindig friss legyen. Emellett elengedhetetlen, hogy a termék szép, egészséges és erős héjú, valamint barna legyen. Amennyiben pedig van rá lehetőség, akkor meg lehet rázni a fül mellett. Ha nagyon kotyog, akkor az régi. A friss tojásnak ugyanis a fehérjéje kocsonyás és nem folyós.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tojás

húsvét

tojásvásárlás

termelő

tóth attila

mátranovák