Atyaég, itt meg mi készül?! Új városrész nőhet ki a semmiből a vidéki településen

HelloVidék   
  Megosztom
Atyaég, itt meg mi készül?! Új városrész nőhet ki a semmiből a vidéki településen

A Holt-Körös partján, az óvárossal átellenben kapott helyet egy festői szépségű telken Szarvas első modern hi-tech épülete, amely köré az elkövetkező időszakban egy új városrész épület. A létesítmény a Gree Magyarországként ismert Cool4u Kft. irodáinak és az Újváros Bisztrónak ad otthont, amely világszínvonalú luxusétteremként nyitott meg a közelmúltban. Szin Csaba lokálpatrióta ötletgazda elárulta, az önkormányzat kezdeményezésére a kerületet Epreskertről Újvárosra keresztelhetik át, ezzel új kapuk nyílhatnak meg előttük.

Amikor a szarvasi Cool4u Kft. elnyerte a világ első számú klímamárkája, a Gree magyarországi kereskedelmi jogát, a tulajdonosokban a nemzetközi cégek irodaházait látván felmerült, hogy illene becsatlakozni ebbe a tendenciába és áthelyezni a vállalat székhelyét egy korszerű és komplexebb épületbe, ahol zavartalanul és nagyobb volumenben folytathatják a tevékenységüket.

Szin Csaba tulajdonos – aki az egyetemi és a sorkatonaságban töltött éveit leszámítva az egész életét Szarvason élte le – arról beszélt, hamar felismerték, hogy Szarvasnak van egy olyan része, amely más nagyvárosok példájából kiindulva újvárosként funkcionálhatna.

Adott volt a környezet, hiszen a Holt-Körös túloldalán található az óváros. Körvonalazódott bennünk, hogy a projektnek akár lehet jelentősége Szarvason belül is, ezért felépítettük a város első modern hi tech épületét, ami a technológiának és a belsőépítészetnek egyaránt a csúcsa

- mutatott rá. Az épület tervezője a Tiba Építész Stúdió, akinek nevéhez számos Budapest városképét meghatározó épület tervezése fűződik, de Magyarországon kívül számos európai országban is terveztek projekteket.

Arcfelismerős rendszer lett telepítve a beléptetésre, mely kezeli a jogosultságokat. Előre generált és megküldött QR kódok segítségével az irodaházba érkező vendégek idő és helység korláttal ellátott jogosultságot kaphatnak a belépésre, sorolta Csaba, aki testvérével, Szin Bencével vágott bele a projektbe.

Felcsillant az emberek szeme az Újváros Bisztró hallatán

Szin Csaba elmondta, az épület földszintjén nyitották meg az átlagemberek számára is elérhető luxuséttermüket, amit a világtendencia mentén Újváros Bisztrónak neveztek el.

Azzal, hogy az étterem ezt a nevet kapta, felkeltettük a helyiek érdeklődését és a sajtó is kiemelten kezdett el foglalkozni vele. Idővel a közlekedési táblákon is megjelent már, és híre ment a környéken. Ennek eredményeként az önkormányzattól is kaptunk megkeresést, miszerint a kerületet a korábban használt Epreskert helyett Újvárosként tartanák számon a jövőben

- mesélt a kezdetekről.

Kitért arra is, kifejezett szándékuk, hogy folytassák a területen az építkezést, már csak azért is, mert a teljes irodaházat a már meglévő épületbe nem sikerült átköltöztetni. Így ha egy fecske nem is csinál nyarat, kettő már meghozhatja a lendületet.

Mint fogalmazott, gyakran teszik fel neki a kérdést, miért pont Szarvason építették a hi tech létesítményt, miért nem inkább Budapesten? Erre mindig úgy felel, lokálpatrióta helyi vállalkozóként a szarvasiak számára szeretne új lehetőségeket teremteni és még vonzóbbá tenni egyúttal a települést a turisták számára is.

Címlapkép, fotók: Újváros Bisztró

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szarvas

városrész

építkezés

szin csaba

modern épület