Magyarország látja el a fél világot vele: elkészült a tízmilliomodik a maklári Boschnál

HelloVidék   
  Megosztom
Magyarország látja el a fél világot vele: elkészült a tízmilliomodik a maklári Boschnál

Magyarországon a Bosch gyártási és fejlesztési tevékenysége a vállalat globális céljaival összhangban a jövő mobilitását, kiemelten az elektromobilitást támogatják. Legördült a tízmilliomodik elektromos kormánymű a maklári Robert Bosch Automotive Steering Kft.-nél, amely világszerte a Bosch egyik legnagyobb elektromos kormányműgyára. Az idén húszéves cég mára a régió meghatározó vállalatává és egyik legnagyobb foglalkoztatójává vált. Összesen mintegy 6,5 millió terméket és részalkatrészt gyártanak évente, azaz átlagosan minden harmadik másodpercben legördül egy termék a gyártósorokról.

A vállalat két telephelyén, Makláron és Egerben mintegy 1600 munkatárs gyárt kormányműrendszert több mint ötven járműgyártó, köztük prémium és elektromos autómárka – személygépkocsik és tehergépjárművek – számára világszerte.

A legmodernebb körülmények között, digitalizált, mesterséges intelligenciával támogatott környezetben gyártjuk a járművek egyik legfontosabb részét, a kormányműveket. Célunk, hogy partnereinkkel együttműködve vezető szerepet töltsünk be a jövő technológiáinak alkalmazásában, hogy újgenerációs termékeink a vezetés kényelmét és biztonságát szolgálják

- mondta Michael Zink, a maklári Robert Bosch Automotive Steering Kft. ügyvezető igazgatója.

Gyártás és fejlesztés: új generációs elektromos kormányművek

A 70 ezer négyzetméteres, 10 futballpálya méretű maklári Bosch gyár nemcsak a jövőt jelentő újgenerációs elektromos kormányművek gyártásában tölt be fontos szerepet, hanem a kormányoszlopok és -tengelyek fejlesztésben is. Egyrészt tesztelik a fejlesztés alatt álló, illetve a már gyártásban lévő termékeket, másrészt saját innovációk is születnek. Egy negyven mérnökből álló csapat a világ vezető haszongépjármű-gyártóival együttműködve, nemzetközi környezetben fejleszt buszok és kamionok számára kormánytengelyeket és -oszlopokat. Ők felelnek a prototípusok gyártásáért is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bosch

telephely

maklár

eger

kormánymű

autómárkák

michael zink

gyár

alkatrészgyártás