Halálra ítélték a vidéki kisboltokat? Decemberre még rosszabb lehet a helyzet

HelloVidék   
  Megosztom
Halálra ítélték a vidéki kisboltokat? Decemberre még rosszabb lehet a helyzet

Az év végéig meghosszabbított kötelező akciók tönkreteszik a kisboltokat, sok faluban már a csőd szélére sodródtak a forgalomkiesés miatt. Úgy vélik, ha nem kapnak állami támogatást, akkor a következő négy hónapban sokan bezárhatnak, derül ki az ATV Híradó riportjából. 

Újabb szöget vert az állam a kisboltok koporsójába a multik kötelező akciójával

- vélik a kereskedők. A kisvállalkozók azt mondják: nem tudnak versenyezni a multik 15 -20%-os akcióival. A boltosok szerint a hosszabbítással megint azt érte el a kormány, hogy a forgalmuk és a bevételük is csökkent, ezzel teljesen ellehetetlenülnek az üzletek a kisebb településeken.

Ezzel a kisboltok megint hátrányt szenvedtek, a multik pedig megint csak jól jártak. Nem fogjuk tudni tartani az árakat a nagy bevásárlóközpontokkal szemben. Mindegy, hogy árstopról vagy árleszállításról beszélünk, a kisboltokat mindenképp érzékenyen érinti

- mondta az ATV Híradójának Kirchner Tibor, a nagytótfalui MINI Bolt tulajdonosa.

Drávaszerdahelyen az önkormányzat üzemelteti a kisboltot, eddig csak azért nem zártak be, mert a falunak nem kell nyereséget termelnie. Alpár György polgármester az ATV-nek elmondta, nem profitorientáltak, hiszen ez az egyetlen olyan önkormányzati üzemeltetési bolt, ami Magyarországon működik.

A boltosok szerint nagy hiba volt az év végéig meghosszabbítani a multik kötelező akcióit, mert így most már biztos, hogy több kis üzlet halálra van ítélve.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kisboltok

kötelező akciók

csőd

bezárás

multik

bevásárlóközpontok