Új üzemet létesítenek ezen a Tisza-parti településen: sosem találnád ki, mit fognak gyártani

MTI   
  Megosztom
Új üzemet létesítenek ezen a Tisza-parti településen: sosem találnád ki, mit fognak gyártani

Tűzihorganyzó üzemet épít hétmilliárd forintos beruházással a Nagév Kft. a hajdú-bihari Tiszacsegén, a létesítmény alapkövét pénteken tették le a Tisza-parti kistelepülésen.

Az eseményen Marczinkó Zoltán István, a Pénzügyminisztérium (PM) gazdasági elemzésekért és kiemelt támogatási programokért felelős helyettes államtitkára elmondta, a 2015-ben elindított Nagyvállalati beruházási támogatási program keretében a társaság másfél milliárd forintos kormányzati támogatással építi meg a közel hatezer négyzetméteres gyártócsarnokát.

A program segítségével országszerte mintegy négyezer munkahely jött létre, Tiszacsegén pedig a jelenleg száz embert foglalkoztató Nagév Kft. további húsz embernek biztosít munkalehetőséget, a fejlesztés emellett húsz-harminc százalékos kapacitásbővítést is jelent a társaságnak - mondta a helyettes államtitkár. Marczinkó Zoltán István kitért arra is, hogy a legmodernebb gyártástechnológiát alkalmazó, nagyobb acélszerkezetek több évtizedre szóló korrózió- és felületvédelmét biztosító új üzem megfelel a környezetvédelmi előírásoknak.

Nagy Antal János, a családi tulajdonban álló Nagév Kft. ügyvezető-tulajdonosa az új üzem technológiájáról szólva elmondta, a horganybevonattal ellátott szerkezetek teljes mértékben újrahasznosíthatók anélkül, hogy előtte bármiféle vegyi eljárást kellene alkalmazni, így nem is keletkezik káros anyag.

A Nagév csoport egy tűzihorganyzással (korrózióvédelmi eljárással) és járdarács-gyártással foglalkozó vállalat. Az 1991-ben alapított, több leányvállalatot magában foglaló cégcsoportnak Tiszacsegén kívül Ócsán és Hajdúböszörményben vannak telephelyei. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 2022-ben 78 munkavállalót foglalkoztató Nagév Kft. 2021-ben 2,06 milliárd, míg 2022-ben 2,64 milliárd forint nettó árbevételt realizált. Adózott eredménye a két évvel ezelőtti 280 millióról tavaly 661 millió forintra emelkedett.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gyár

gyártócsarnok

gazdaság

gyártelep

hajdú-bihar

munkahely