Húszmilliós csalás Szabolcsban: banki ügyintézőnek adta ki magát a szélhámos férfi

MTI   
  Megosztom
Húszmilliós csalás Szabolcsban: banki ügyintézőnek adta ki magát a szélhámos férfi

Csalás és pénzmosás miatt fogtak el egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei férfit, aki banki ügyintézőnek adta ki magát, és így emelt le mintegy 20 millió forintot egy vállalkozó számlájáról - közölte a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Azt írták, hogy a csaló telefonon azt mondta a békési férfinak, hogy valaki pénzt akar levenni a cége számlájáról, így sürgősen zárolni kell azt, és ehhez szükség van az ügyfél közreműködésére. Másnap a férfi személyesen bement a bankjába, ahol azzal szembesült, hogy nincs pénz a számlán, két részletben 18 millió 800 ezer forintot utaltak el róla.

A férfinak ketten telefonálhattak, egyiküket kedden hajnalban lakóhelyén fogták el a rendőrök, és lefoglalták a laptopját, a táblagépét és a mobiltelefonjait. Zárolták az élettársa bankszámláját, amire pénzt utalt, és elkobozták a vagyonát. Több mint 2 millió forintot, két autót és körülbelül 1 millió forintot érő arany ékszereket foglaltak le tőle.

A 33 éves férfi csalás és pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetben van, társát még keresik. A páros a gyanú szerint egy paksi férfit is megkárosított, az ő számlájáról ugyanezzel a módszerrel 1 millió 200 ezer forintot utaltak el

- áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

csalás

banki ügyintéző

pénzmosás

szabolcs-szatmár-bereg megye