Figyelem, ez durva lesz: ennyibe fog kerülni az egynapos autópályamatrica

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem, ez durva lesz: ennyibe fog kerülni az egynapos autópályamatrica

Március végén vezethetik be az egynapos autópályamaricát itthon. A motorkerékpárokra és személyautókra váltható D1-es matrica 5.150 forint lesz.

A rendelet annyit mond, hogy az éves matrica árának legfeljebb 9 százalékába kerülhet, ez alapján a D2-es díjkategóriába tartozó járművekre akár 7.315 forintot is lehet fizetni. (A D1-es kategória épp csak, 3 forinttal marad el a felső határtól.) A matrica 24 órán keresztül érvényes, de oda kell figyelni, hogy ne lépje túl az autós a megadott időkeretet - írja az autópályamatrica.hu.

Bár az egynapos matrica alig lesz olcsóbb, mint a 10 napos (az 6400 forintba kerül), a cikk szerint annak érdemes megvennie, aki:

  • tévedésből hajtott fel fizetős útszakaszra, hiszen 60 percen belüli vásárlással elkerülhető a bírság,
  • aki csak átutazik az országon,
  • vagy hosszabb utazásra megy, nem használja 10 napon belül ismét a pályát.

Az oldal készített egy felmérést is az új matricával kapcsolatban. Csaknem az összes kitöltő úgy gondolja, kell egynapos matrica, de a többségnek csak akkor érné meg, ha 500-1000 forintba kerülne.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

autópálya matrica

ár

autopálya