Óriásit csökkent ezeknek az ára: most kell megrohanni a Spar, az Aldi, a Lidl, a Tesco standjait

MTI   
  Megosztom
Óriásit csökkent ezeknek az ára: most kell megrohanni a Spar, az Aldi, a Lidl, a Tesco standjait

Csökkent a gabona, az ipari- és takarmánynövények ára, a zöldségek többsége is olcsóbb lett, illetve mérséklődött vagy megállt a drágulásuk 2024 elejére - olvasható az Agrárközgazdasági Intézet legfrissebb összefoglalóiban.

Adataik alapján január utolsó hetében Magyarországon a takarmánybúza és a takarmánykukorica termelői ára 41 százalékkal, az étkezési búza és az ipari napraforgómag termelői ára 37 százalékkal, a repcemagé 23 százalékkal, a szójababé 20 százalékkal csökkent. Az étkezési búza és a takarmányárpa termelői ára január elejéhez képest is csökkent a hónap végére. 2023 első hónapjához képest a gabonaalapú termékek feldolgozói értékesítési árai is jelentősen visszaestek,

A csirke- és sertéstakarmány-keverékek még decemberben 7-10 százalékkal lettek olcsóbbak.

A nagybani árak összehasonlítása alapján az előző héten a belföldön termett fejes káposztát 9 százalékkal lehetett olcsóbban venni, mint egy éve, a burgonyafajták többségéért 5-10 százalékkal kevesebbet kellett fizetni. A fejes saláta és a petrezselyem annyiba került, mint 2023 azonos időszakában, míg a barna héjú vöröshagyma, a kelkáposzta, a sárgarépa, a sütőtök drágulása nem haladta meg a 10 százalékot.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

aki

élelmiszerek ára

infláció