Különleges kiállítással gazdagodik a vidéki város: ilyen tárgyakat nem sok helyen láthatsz

HelloVidék   
  Megosztom
Különleges kiállítással gazdagodik a vidéki város: ilyen tárgyakat nem sok helyen láthatsz

29 millió forintos beruházás keretében megújul a tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen. Az április elején újranyíló kiállítás digitális innovációkkal, köztük egy virtuális kas és interaktív információs kioszkokkal gazdagodik.

A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen bejelentette legújabb fejlesztéseit, amelyek a múzeumi élményt a digitális korba repítik. A 29 millió forintos beruházás, melyet a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Program Ideiglenes Kollégiumának támogatásával valósult meg, a skanzen állandó kiállításának részleges megújítását és a látogatói élmény jelentős fokozását célozza.

A projekt keretében egy új kiállítási egység, a térképtár jött létre, mely a múzeum bányatérkép-gyűjteményét hozza közelebb a látogatókhoz, mind hagyományos, mind digitális formában. A kiállítás továbbá egy virtuális kas bevezetésével bővült, ami az egykori bányaleszállás élményét kínálja. Az információs kioszkokban szöveges, filmes és hangzóanyagok kerülnek elhelyezésre a bányaszállítás, a fejtés, a tatabányai bányászat története és a selmeci hagyományok témakörében

- mondta Kiss Vendel, a Tatabányai Múzeum igazgatóhelyettese.

A múzeum további tervei között szerepel egy "Top plusz pályázat" keretében megvalósuló műszaki felújítás és egy új fogadóépület kialakítása. A fogadóépületben tervek szerint egy virtuális skanzenbemutató, valamint egy új kiállítás is helyet kap, mely a tatabányai bányászat történetét fogja bemutatni a kezdetektől egészen a bezárásig.

A megújult kiállítások 2024 április elején nyíltak meg a nagyközönség számára, így a látogatók már személyesen is megtapasztalhatják a skanzen lenyűgöző átalakulását.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

tatabánya

fejlesztés

skanzen