Kiszivárgott a vidék legújabb fekete listája: a kórházak után a tankerületek is totál eladósodtak

HelloVidék   
  Megosztom
Kiszivárgott a vidék legújabb fekete listája: a kórházak után a tankerületek is totál eladósodtak

Nőtt a tankerületek adóssága, a legnagyobb, 340 milliós tartozást a Belső-Pesti Tankerületi Központ halmozta fel – írja a Népszava.

Bár a kormány tavaly decemberben mintegy 1800 millió forintot biztosított a tankerületi központok adósságállományának rendezésére, számos tankerületben már januárban újabb tartozásokat halmoztak fel – derült ki a Magyar Államkincstár adataiból.

A 60-ból 26 tankerületi központnak összesen 1880 millió forint volt a lejárt tartozásállománya januárban, ezek közül hétnek az adóssága közelítette vagy haladta meg a 100 millió forintot.

A legnagyobb, összesen 340 millió forintos adóssága a Belső-Pesti Tankerületi Központnak volt.

Ez az a tankerület, amelynek nemrég őrizetbe vették a gazdasági vezetőjét korrupciós bűncselekmények miatt.

A második helyen a Mátészalkai Tankerületi Központ végzett 193 millió forintos lejárt tartozással.

A harmadik helyen a Váci Tankerületi Központ állt 177 millió forintos adóssággal.

Ahogy a Népszava cikkében írja, februárra valamelyest mérséklődött a helyzet, a tankerületi központok összes adósságállománya 281 millió forinttal kevesebb, vagyis 1599 millió forint volt, amit 20 tankerület halmozott fel. Néhány központban, például a dunakeszi, a kelet-pesti, a miskolci, a szegedi, a tatabányai tankerületben sikerült rendezni az adósságokat, februárban már nem volt tartozásuk. A Mátészalkai Tankerületi Központban 81 millió forintra, a Váci Tankerületi Központban 97 millió forintra sikerült lefaragni a tartozást.

Mindeközben például a balatonfüredi, esztergomi, kaposvári tankerületnek, míg januárban nem, februárban már voltak adósságaik. A legnagyobb mértékben

Nagyot nőttek a Békéscsabai Tankerületi Központ adósságai is, a januári 39 millió forintról 155 millióra. A legtöbb adóssága – 336 millió forint – azonban továbbra is a Belső-Pesti Tankerületi Központnak volt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tankerületek

lista