Kiszivárgott, újabb kínai autógyár jön Magyarországra: ebbe a vidéki kisvárosba építenek gyárat

Pénzcentrum   
  Megosztom
Kiszivárgott, újabb kínai autógyár jön Magyarországra: ebbe a vidéki kisvárosba építenek gyárat

Az újabb kínai autógyártó, a Great Wall Motors készül a nagy bejelentése, miszerint Magyarországon, Bicsérde közelében építené fel első európai gyáregységét. A hírt Hszi Csin-ping kínai elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök közösen jelenti majd be Pécsen - írta a Pénzcentrum.

Most érkezett a hír, miszerint újabb kínai autógyártó vállalat tervezi, hogy Magyarországon nyitja meg az első európai gyáregységét, követve ezzel a BYD példáját, amely 2013 decemberében jelentette be szegedi gyárának építését. A Great Wall Motors (GWM), egy magántulajdonban lévő kínai autógyártó cég, amelynek központja Hebei államban, Baodingban található, és 1984 óta van jelen az autóparkban. Jelenleg Kína nyolcadik legnagyobb autógyártójaként ismert, 2021-ben több mint 1,28 millió járművet értékesített- írta a Pénzcentrum.

A GWM modellkínálata széleskörű; a Haval, Wey, Tank, Poer és Ora márkák tartoznak portfóliójukba. A vállalat 2019-ben kapott engedélyt a helyi hatóságoktól egy BMW-vel közös elektromos autógyártás indítására Spotlight Automotive néven, ami kizárólag a kínai piacot célozza meg.

A Szabad Európa információi szerint Hszi Csin-ping kínai elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök közösen jelentheti be a GWM pécsi üzemnyitását Hszi Csin-ping magyarországi látogatása során. A tervek szerint az új gyár Pécs mellett, Bicsérden épülne fel.

A Portfolio hírei szerint már egy éve folynak tárgyalások Magyarország és a GWM között az új gyár létesítéséről. Nemrégiben pedig információk szivárogtak ki arról, hogy Bicsérd lett volna kiválasztva mint lehetséges helyszín. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter látogatása a GWM-nél tovább erősíti ezeket az értesüléseket.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gazdaság

autógyártás