Bonyolódik a Club Aliga-saga: titokban felavatták a balatoni luxuskikötőt, miközben az építkezés per alatt áll

HelloVidék   
  Megosztom
Bonyolódik a Club Aliga-saga: titokban felavatták a balatoni luxuskikötőt, miközben az építkezés per alatt áll

Elhalasztotta a Pécsi Törvényszék az ítélethirdetést a Club Aliga kikötőjének használatbavételi engedélyéről: az alperes fővárosi kormányhivatal, a beruházó Pro Mot Kft. és a balatonvilágosi önkormányzat jogi képviselője is halasztást kért az Aligai Fürdőegyesület (AFE) indította perben - írta a Népszava.

A Népszava beszámolója szerint a pécsi hivatal ezt azzal magyarázta, hogy beadványában a Pro Mot olyan jogszabályra hivatkozott,

"amelyre egyből nem tud válaszolni, a cég ezután kérte a bíróságot a mederhasználati megállapodás beszerzésére, s a bíróság, rövid szünetet követően elnapolta a tárgyalást július 10-re.

Zárt körű ünnepségen avatják fel a balatonaligai kikötőt

Még múlt heti történet, hogy a balatonvilágosi önkormányzat és a Club Aliga-tulajdonos Pro Mot zártkörű ünnepségen avatta fel a balatonaligai kikötőt – a rendezvényre csak a helybeliséget igazoló lakcímkártyával, illetve birtoklappal lehetett bejutni –, annak ellenére, hogy kikötőépítés per alatt áll. A Népszava információi szerint az eseményen nem lehetett kérdezni semmit a Club Aliga jövőjéről, s jellemzően nem helyiek, hanem a kikötő bérlői vettek részt az eseményen.

Az AFE ráadásul nemcsak a használatbavételi engedély ügyében indított eljárást – a Pécsi Törvényszék az ügyben tavaly év végén egyszer már megsemmisítette, s új eljárásra kötelezte a kormányhivatalt, mely ezek után ismételten megadta az engedélyt a Pro Motnak –, de a vízjogi üzemeltetési engedély is per alatt áll. Utóbbiról, melyet a Balaton ügyében illetékes katasztrófavédelmi igazgatóság ellen indítottak a civilek, pénteken dönthet a bíróság

- írták.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

club aliga

kikötő