Kijöttek a számok: ennyien dolgoztak júniusban Magyarországon

MTI   
  Megosztom
Kijöttek a számok: ennyien dolgoztak júniusban Magyarországon

Idén júniusban a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4 millió 768 ezret tett ki. A munkanélküliek száma 210 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,2 százalék volt.


 

Az április-júniusi három hónapos időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma a 15-74 évesek körében 4 millió 745 ezer volt, 21 ezerrel több az egy évvel korábbinál. A férfiaknál a foglalkoztatottak létszáma kismértékben (mintavételi hibahatáron belül), 2 millió 501 ezerre csökkent, míg a nők esetében 27 ezerrel, 2 millió 244 ezerre nőtt.

A hazai elsődleges munkaerőpiacon 4 millió 579 ezren dolgoztak, 29 ezerrel többen, mint egy évvel korábban. Míg a külföldön dolgozók létszáma kisebb (mintavételi hibahatáron belüli) mértékben 106 ezerre nőtt, addig a közfoglalkoztatottak létszáma 12 ezerrel 60 ezerre csökkent.

A 2024. április-júniusi időszakban a 15-74 éves munkanélküliek száma az előző évhez képest 23 ezerrel, 215 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,4 százalékponttal, 4,3 százalékra nőtt.

A munkanélküli férfiak száma 114 ezer volt, munkanélküliségi rátájuk 0,4 százalékponttal, 4,4 százalékra emelkedett. A nőknél a munkanélküliek száma 101 ezret tett ki, a munkanélküliségi ráta pedig 0,5 százalékponttal, 4,3 százalékra növekedett.

A munkakeresés átlagos időtartama 10,0 hónap volt, az összes munkanélküli 35 százaléka 3 hónapnál rövidebb ideje, míg 36 százaléka legalább egy éve keresett állást.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

foglakoztatottság

munakerő

munkaerő