Újabb fordulat: elkezdték kifizetni a dunaferresek elamardt bérét

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb fordulat: elkezdték kifizetni a dunaferresek elamardt bérét

Az újabb kedd reggeli demonstráció után elkezdték kifizetni a dunaferresek elmaradt bérét.

A Telex beszámolója szerint mivel hétfőn a tüntetés ellenére nem érkeztek meg az elmaradt bérek a dunaferresekhez, kedden reggel hétkor újabb demonstrációra gyűltek össze a dolgozók a dunaújvárosi Vasmű elé.

A lap megkeresésére Magyar Zoltán, a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke azt mondta, hogy reggel megindultak a kifizetések, egyre több helyről kapnak visszajelzést arról, hogy odaért az elmaradt bér, ugyanakkor a korábban beígért egyszeri 150 ezer forintnyi bónuszról továbbra sincs információjuk.

A dunaújvárosi Vasműnél a vállalat helyett a szakszervezet tájékoztatja a dolgozókat a helyzetről . A cég vezetői a hírek szerint nincsenek a gyárban

– írja a Facebookon a szakszervezet azzal, hogy a helyzet a kifizetésekkel még nem rendeződött, szerdán a „a Liberty vezetésével ülnek le, és ha kell, naponta járnak a nyakukra, amíg kézzel fogható biztosítékot nem kapnak arról, nem áll elő többet hasonló helyzet”.

Rahul Yenurkar, a társaságcsoport cégvezetője hétfőn még azt ígérte: az alkalmazottak még aznap megkapják a fizetésüket, de aztán később a többütemű kifizetést is megemlítette, amivel a dolgozók nem voltak elégedettek, és több, jövőbeli tervekkel kapcsolatos ígéret is elhangzott.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

dunaferr

bér

kifizetés