Brutális fogás: több mint egymilliárd forint értékű csempészett dohányt foglaltak le Zalában

MTI   
  Megosztom
Brutális fogás: több mint egymilliárd forint értékű csempészett dohányt foglaltak le Zalában

Rekordmennyiségű, több mint egymilliárd forint értékű adózatlan vágott dohányt találtak a pénzügyőrök Zalában egy román kamion rakterében - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense.

Juhászné Prantner Etelka közleménye szerint a pénzügyőrök egy román rendszámú tehergépjárművet tereltek ki rutinellenőrzésre a 7-es főút letenyei határpontja közelében. A bemutatott okmányok alapján a járműszerelvény 16 tonna csomagolóanyagot szállított Lengyelországból Olaszországba.

A járőrök először a kamion fülkéjét vizsgálták át, annak egyik rekeszéből előkerült a fuvarokmányon feladóként szereplő lengyel cég bélyegzője. A pecsétnyomó ottléte alapján a pénzügyőrök feltételezték, hogy valaki hamisíthatott a fuvarral kapcsolatban, ezért a teljes árukészletet szemügyre akarták venni, azonban a sofőr erre nem volt hajlandó, ami még inkább gyanússá tette a szállítmányt.

A raktér felnyitásakor erős dohányszag csapta meg a pénzügyőrök orrát, noha álcázásként elsőként valóban három raklapnyi papírárut találtak. Azok mögött azonban fekete fóliába csomagolt kartondobozokban több mint 13 tonna vágott fogyasztási dohányra bukkantak.

A NAV munkatársai a több mint egymilliárd forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, jövedékitörvény-sértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. A zalai nyomozók a sofőrtől és váltótársától okmányokat, illetve több mint nyolcezer euró készpénzt is lefoglaltak.

A két sofőrt költségvetési csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, mert a lefoglalt áru után 560 millió forint adót kellett volna megfizetni. A két férfit a Zala Vármegyei Főügyészség indítványa alapján a bíróság letartóztatta, cselekményük miatt akár tíz évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetők

- írta a sajtóreferens.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zala megye

nemzeti adó- és vámhivatal

pénzügyőrök

dohány