Hivatalos: jó évet zárt a magyar mezőgazdaság

MTI   
  Megosztom
Hivatalos: jó évet zárt a magyar mezőgazdaság

Kiemelkedően jó évet zárt a magyar mezőgazdaság: 3 százalékot meghaladó mértékben emelkedett a kibocsátás és a termés mennyiségek sem csökkentek.

Annak ellenére, hogy vannak a mezőgazdaságnak olyan szektorai, amelyek nehézségekkel küzdenek, 2019 egy jó, átlag feletti év volt a magyar agráriumban. A termés mennyiségek az előző évi szinten voltak, ám az árak közel 4 százalékkal emelkedtek az év folyamán, ennek köszönhetően növekedett a kibocsátás.

Tartós növekedési pályán van a magyar mezőgazdaság, tavaly a kibocsátás 3 százalékot meghaladó mértékben emelkedett az előző évhez képest

- mondta Fórián Zoltán agrárközgazdász.

A szakértő kiemelte, hogy 2019-ben a legnagyobb probléma a területen a repceterméssel volt, amely jelentősen megszenvedte a szélsőséges időjárási körülményeket, ám a kukorica és a búza kiemelkedően jó évet zárt. Az állati termékek esetében a szarvasmarha és a sertésállomány nőtt a tavalyi esztendőben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

mezőgazdaság

agárium

búza

kukorica

növekedés