Ezek a legfontosabb kerti munkák augusztusban: itt a 6 pontos nyárvégi feladatlista

HelloVidék   
  Megosztom
Ezek a legfontosabb kerti munkák augusztusban: itt a 6 pontos nyárvégi feladatlista

Szárazság és hatalmas esőzések váltották egymást az elmúlt időszakban, ami bőven adott feladatot a kertészeknek, ám az egész éves kemény munkánk gyümölcsét most itt az ideje megcsodálnunk. Ennek ellenére az utolsó nyári hónapra is akadnak bőven feladatok a kertben. Mutatjuk a legfontosabb augusztusi kerti munkákat!

Az elmúlt hónapokban bőven kijutott a nagyobb szárazságokból és a pusztító viharokból is az egész országban. A kiszámíthatatlan időjárás nehéz feladat elé állítja a kertészeket. Augusztusban nincs is szebb mint az egész éves kemény munka után egy függőágyon fekve gyönyörködni a zöld pázsitban, a káprázatos színekben.

Első számú feladatunk élvezni a kertet és örülni aktív munkánk gyümölcsének. Ennek ellenére, ha azt hittük augusztus csak a pihenésé a kertet tekintve, tévedtünk. Továbbra is vannak olyan feladatok, amiket érdemes elvégeznünk, hogy minél tovább élvezhessük egészséges szépségében a kertünket. A HelloVidék most összegyűjtötte a legfontosabb feladatokat, tippeket.

1. Öntözés

A legtöbb növényt megviseli az augusztusi nagy nyári szárazság, ezért fontos, hogy azokat a virágokat, amik igénylik továbbra is rendszeresen, gondosan öntözzük meg. Különösen ügyeljünk a függőcserepekre, ládákba ültetett növényekre. Gyűjtsünk edénybe vizet és hasznosítsuk: próbáljunk takarékosan bánni a vízzel a locsolásnál is!

2. Táplálás

Az öntözés mellett a táplálásra is figyelnünk kell: kéthetente adjunk tápoldatot a virágainknak, hogy minél hosszabban csodálhassuk szépségüket.

3. Elszáradt virágok eltávolítása

Naponta ha néhány percet arra szánunk, hogy eltávolítjuk az elszáradt virágokat, visszametsszük a száradásnak indult leveleket, akkor nagyon szép lesz a kertünk, mivel arra ösztönözzük virágjainkat, hogy többet virágozzanak, és ne a magzással legyenek elfoglalva. A ritkítás is serkenti a növényeket, s nagyobb terméshozamra ösztönzi őket. Az évelő növények esetében elővigyázatosan, de az elhalt / elhervadt virágokat el kell távolítani az egyéves növények, a rózsák illetve a bokrok esetében. Ettől a növényünk nem csak ápoltabbnak fog tűnni, de ez által serkentjük az újabb virgzást illetve a magzást.

4. Metszés

Itt az ideje, hogy megmetszük a levendulát és a rozmaringot, az akácot. Ügyeljünk rá, hogy a lilaakácot csak finoman a leágazástól 20 centiméterre nyessük le.

5. Új élet!

Gyűjtsük össze az évelő kerti- és szobanövények, a sziklakerti növények, a fák, a bokrok magjait és metszük le fiatal hajtásokat évelő növényeinkről. Ez a megfelelő időszak ahhoz, hogy megfakadjanak és jövőre csodálatosan pompázzanak.

6. Második lehetőség

A legtöbb frissen termesztett zöldséget már felfaltuk vagy már a kamrában áll. Augusztus közepén azonban meg lehet próbálkozni egy másodvetéssel, hiszen a a gyorsan fejlődő zöldségek közül jó párat leszüretelhetünk még a fagyok beállta előtt. Korábbi cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mit érdemes ültetnünk ebben az időszakban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

kert

kert gondozás

augusztus

feladat

feladatlista