Vége a szúnyoginváziónak? A héten 14 megye 276 településén lesz szúnyoggyérítés

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Vége a szúnyoginváziónak? A héten 14 megye 276 településén lesz szúnyoggyérítés

Az elmúlt héten 110 ezer hektáron, 14 megyében végeztek a szakemberek szúnyogok elleni védekezést célzó kezeléseket. A július első napjait jellemző erősen szeles időjárás miatt a tervezett beavatkozásokat több településen is el kellett halasztani. Ezeket a következő napokban pótolják.

A héten az alábbi térségekben, összesen 76 ezer hektáros területen lépnek fel a kifejlett szúnyogok ellen: elmaradt munkálatokat pótolnak a mosonmagyaróvári, a győri, a Csepel-szigeti, a szolnoki régióban és a dunaújvárosi régió egy részén, valamint a főváros két kerületében. Ezeken kívül Komárom térségében, a Tisza-tónál, a Dráva mentén, valamint Békés és Csongrád megye számos településén lehet majd szúnyoggyérítést végző járművekkel találkozni. A kezelések pontos időpontja megtalálható a katasztrófavédelem weboldalán. Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé a meghirdetett napon a gyérítési munkálatokat, a pótlásra a következő két este valamelyikén kerül sor - olvashatjuk a BM Országos Katasztrófavédelem közleményében.

A kifejlett szúnyogok ellen használt irtószer kifejezetten lakóterületi, szabadtéri használatra engedélyezett, emberekre, melegvérű állatokra, növényekre nem jelent veszélyt. A csípőszúnyogok rendkívül érzékeny rovarok, így egészen kis mennyiségben kell kijuttatni a készítményt, alig több mint fél litert használnak fel hektáranként. Ez a dózis a legtöbb rovarra nincs káros hatással, a méhfélék és a rovarevő madarak legfontosabb táplálékai sem sérülnek a kezelések miatt. A permetezéseket az esti, éjszakai órákban végzik. A hatóanyag néhány óra alatt lebomlik, a területen lévő szúnyogokat pusztítja el.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szunyogírtás

gyérítés

vérszívó