Brutális hidegfront csap le az országra: térképen mutatjuk, hol, hány fok lesz

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális hidegfront csap le az országra: térképen mutatjuk, hol, hány fok lesz

Ma is frontos napban lesz részünk, a hét elejétől kezdve ez már sorozatban a harmadik! Hidegfront vonul át északnyugatról délkelet felé, és a front most tartós, markáns lehűlést is hoz magával. Mindez azt jelenti, hogy egy időre búcsút mondhatunk a túl korán jött tavasznak. Erős szél is társul majd a frontátvonuláshoz, a fejfájásos tünetek emiatt még a szokásosnál is erősebbek lehetnek.

Véget ér a januári kora tavasz, szerdán északnyugat felől erős hidegfront érkezik - írja az Időkép. A front vonulását sokfelé kíséri eső, zápor. Szerda estétől a Dunántúlon, majd csütörtök hajnalban a középső és helyenként a keleti tájakon is havas eső, átmeneti havazás válthatja az esőt, de inkább csak a Mecsekben és a Bakonyban alakulhat ki pár centis hótakaró.

Csütörtökön elvonul a csapadék, többfelé erős, a Dunántúl északi felén helyenként viharos északnyugati széllel érkezik a hidegebb levegő, napközben már csak 4-8 fokra van kilátás. Északnyugat felől csökken, felszakadozik a felhőzet, estére a legtöbb helyen kiderül az ég.

Forrás: Időkép.hu
Forrás: Időkép.hu

Péntek hajnalra mindenhol lecsendesedik a szél, a derült ég alatt -4 és -10 fok közé hűl le a levegő, sőt egy-két fagyzugos északi völgyben -11, -12 fok is lehet. Napközben országszerte szikrázóan napos időre készülhetünk, ennek ellenére csak -1 és +4 fok közé melegszik a levegő. Szombaton főként az ország keleti felére érkezhet vegyes halmazállapotú csapadék,

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

hidegfront

tél