Horror Kutason: rettegnek a szomszédok a darázsinváziótól

HelloVidék   
  Megosztom
Horror Kutason: rettegnek a szomszédok a darázsinváziótól

Darázsinváziótól tartott a kutasi lakos és élettársa, ezért fordulta segítségért a helyi laphoz. Ahogy a sonline.hu írja, a szomszédjukban lévő ingatlan egy melléképületének cserepei közé költöztek a darazsak. Amikor ideje engedte, a férfi közel száz darazsat számolt össze a kritikus terület közelében. A jelen lévő darazsak miatt az udvaron sem mernek tartózkodni, még a gyümölcsöt sem tudták összeszedni a télre a rovarok miatt.

Ahogy a lap írja, a rokkantnyugdíjas férfi felhívta a katasztrófavédelmet, tőlük azt a tájékoztatást kapta, hogy a darázsirtás nem az ő feladatuk. A férfi és felesége nem kezdtek rovarirtásba, hiszen nem az ő területükön, nem az ő ingatlanukba fészkeltek be a darazsak, és persze nem szakemberek, így nincs jogosultságuk sem a rovarirtáshoz. Ezután a pár a jegyzőhöz fordult, aki küldött egy felszólító levelet a szomszédnak, de ezután sem történt változás.

Nem is egyszerű a darazsak okozta probléma, mert a jogszabály csak a méhtartásról rendelkezik,

- mondta a portálnak a hasonló ügyekről Fülöp László igali jegyző.

A panaszos kérhet birtokvédelmet, és ha bizonyította, hogy igaza van, akkor a birtokháborítót a jegyző kötelezheti, hogy záros határ­időn belül oldja meg a gondot, különben pénzbírsággal sújtható. A másik fél fordulhat ugyan a bírósághoz, de a pénzbírságot akkor is ki kell fizetnie

- tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

darázs

darázsfészek

darázsirtás

kutas

darázsinvázió

kert