Érkezik a ciklon: elő kell vennünk az esernyőt hétvégén, jégeső, erős szél is lehet itt

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Érkezik a ciklon: elő kell vennünk az esernyőt hétvégén, jégeső, erős szél is lehet itt

Az Atlanti-óceán, illetve a Kelet-európai-síkság felett anticiklonok alakítják az időjárást. A kontinens középső és nyugati területein azonban ciklonok örvénylenek, nagy területen fordul elő záporos jellegű csapadék, helyenként kiadós mennyiségről érkezett jelentés. Ennek következtében az Ibériai-félsziget nagy részén a sokéves átlaghoz képest alacsonyabban alakul a csúcsérték. A Kárpát-medence időjárását a következő 36 órában a már említett ciklonális mező határozza meg. Hazánkban dél felől újabb záporos, zivataros csapadékgócok alakulnak ki. Az északkeleti tájakon várható legkésőbb és legkisebb eséllyel csapadék. Éjszaka is sok lesz a felhő, és elszórt jelleggel további záporok előfordulása valószínű a hétvégén.

Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig:

Az összefüggő felhőzet délen szakadozik, de dél felől újabb záporos, zivataros csapadékgócok alakulnak ki. Az északkeleti tájakon várható legkésőbb és legkisebb eséllyel csapadék. Éjszaka is sok lesz a felhő, és elszórt jelleggel további záporok előfordulása valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 13 és 20 fok között valószínű.

Egyre több cella lépi át a határt, melyeket viharos széllökések és jégeső is kísérhet.

- írja az Időkép.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

meteorológia

edőjárás-előrejelzés

omsz

csapadék

május