Fogadjunk, még te sem láttál ilyet! Csodájára jár a fél világ a különleges dinnyének +Fotó

HelloVidék   
  Megosztom
Fogadjunk, még te sem láttál ilyet! Csodájára jár a fél világ a különleges dinnyének +Fotó

A hódmezővásárjhelyi dinnyetermelő, Pap Róbert nem érte be az átlagos, gömbölyded-kerek görögdinnyék termesztésével, hanem valami különlegeset akart létrehozni. Sikerült. Korábban kocka, dobókocka és Rubik-kocka formájú dinnyéivel hívta fel magára a figyelmet, de most még merészebbet gondolt: szív alakú görögdinnyét "dobott a piacra", aminek a környék és az internet is a csodájára jár.

A sablont plexiből készítette, mert az fontos volt, hogy a dinnye kapjon elég fényt, különben nem lesz a fajtára jellemző színű és csíkos, fejtette ki a kísérletező kedvű termelő. Pap Róbert családja már több évtizede foglalkozik görög- és sárgadinnye termeléssel, írja az agroinform.hu.

Mikor ez is sikerült, jött a Rubik-kocka alakú dinnye ötlete. Egy rádióinterjúban poénkodtak velem a műsorvezetők, ha már egyszer magyar a dinnye, akkor legyen Rubik-kocka alakú – én pedig ezen elgondolkodtam, és végül megtetszett a gondolat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

dinnye

szív alakú dinnye

dinnyetermelő

pap róbert

hódmezővásárhely