Megőrülnek ezért a növényért a TikTokon: Hogy miért? Csak rá kell nézni!

HelloVidék   
  Megosztom
Megőrülnek ezért a növényért a TikTokon: Hogy miért? Csak rá kell nézni!

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek azok a Japán cserjék, amelyek egy kis ügyességgel, akár még fává is formálhatóak. Amikor házunk, vagy kertünk tervezéséről van szó sokan hajlamosak vagyunk a jól bevált módszerekhez nyúlni, legyen szó akár egy hagyományos kerítésépítésről, holott a zord kerítésünket akár sövénnyel is kiválthatjuk. Ezek az apró kisbokrok nemcsak, hogy jobban néznek ki,  ráadásul még vizuálisan megnövelhetik otthonunk nagyságát is.

Gombamód terjed TikTokon az a videó, amely részletesen bemjtatja, hogy változtathatjuk kertünket valóságos oázissá azáltal, hogy a japán cserjéket ültetünk. Az idealhome.om cikke alapján a japán privet névre keresztelt kis bokor nemcsak, hogy sokkal barátságosabb külsőt kölcsönözhet környezetünknek, de viszonylag még olcsó is.

@locationhouseofbeau Privacy Trees for screening above a fence ? #gardeninspo #gardendesign #englishgarden #urbangarden #urbanjunglebloggers #urbanjungle #moderngarden #privacytrees #ukgarden #ukgardenideas #foryou #foryoupage ♬ Sunny - Remastered - Paul Carrack

A cserje fenntartása és gondozása nem igényel túlságosan nagy anyagi terhet, mégis képes megvédeni a privát szféránkat sűrű leveleivel a kíváncsiskodó szomszédoktól. Az akár hat méter magasra is nővő növényeket széles körben használják a tájtervezésben is. Szinte bármilyen alakot megkaphatnak vágatlan állapotban.

A növény remek árnyékolást ad otthonunknak, ezen túlmenően, sok apró tört fehér virágot is hoz a nyár végén, ami különösen szép lehet a kertünkben. Ezek a növények rendkívül strapabíróak és kevés törődést igényelnek. Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy jól vízelvezető talajban kell termeszteni, amely napsütésben vagy részleges árnyékban van. Érdekesség, de nagyon jó alkalmazkodó növény révén többféle talajtípusban is megél.

Az idő előrehaladtával, amikor a növény már teljesen megtelepedett, kevés gondozást, minimális metszést igényel csak azért, hogy megtartsa alakját és méretét. Érdemes a metszéssel azért vigyázni, és óvatosan kezelni mivel a túlzott metszés komolyan lelassíthatja a bokor növekedését, de akár el is pusztíthatja a növényt. A szakértők azt tanácsolják, hogy ha lehet akkor a rügyeket sose vágjuk le, mert az komolyan kihathat a virágzásra.

Ha esetleg mégis úgy döntenénk, hogy más alternatívák után nézünk számos más lehetőség közül választhatunk még. Az olasz ciprusfák is remek választások lehetnek. Ezek a növények szintén képesek arra, hogy elegáns módon díszítsék otthonunkat, és mediterrán megjelenést kölcsönözzenek a kertünket. Ilyen növény még a Photinia, mely örökzöld fák vagy cserjék, egész évben jól néznek ki, és nyáron fehér virágokat hoznak. Ami az árakat illeti:

Japán 10 l Ligustrum 60-80 cm (OBI)

  • 10 990 Ft

Japán 2 l Ligustrum 40 - 60 cm (Megyeriszabolcs kertészete)

  • 1.690 Ft

Fagyal japán - Ligustrum japonicum 'Texanum' 20 - 40 cm

  • 3.290 Ft

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kert

bokor

japán

kertépítés