Háború: zivatarrendszerekkel támad ma ránk az időjárás, de mi lesz így a hétvégénkkel?

MTI   
  Megosztom
Háború: zivatarrendszerekkel támad ma ránk az időjárás, de mi lesz így a hétvégénkkel?

Igazi spanyol meztelencsiga-hízlaló időnk van ma, de ne térjünk el a tárgytól, lássuk, hol számíthatunk pénteken egy kiadós zuhéra, és milyen időt jósolnak nekünk a hétvégére...

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken mozgalmasabb időnk lesz, több hullámban érkezik majd a csapadék, intenzív záporok, zivatarok kíséretében. A hevesebb zivatarokat akár nagyobb méretű jégeső, kiadós felhőszakadás és viharos széllökések kísérhetik. A déli-délkeleti szél zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Napközben a legmagasabb hőmérséklet 22 és 29 fok között alakul, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lesz.

Szombaton a napos-gomolyfelhős időben nyugat, délnyugat felől egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás és jégeső is. Élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lesz a délnyugati, nyugati szél. A legmelegebb órákban 21-30 fokot mutathatnak a hőmérők, keleten-délkeleten számíthatunk a legmelegebbre.

Vasárnap már több napsütésre számíthatunk, északon lehetnek felhősebb területek és csak elszórtan alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar. Többfelé élénk, északon, északkeleten erős lesz a nyugatias szél. Délutánra 23 és 30 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn és kedden ismét többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, illetve felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel kísért heves viharokra is számítani kell. Hétfőn 22 és 29, kedden 20 és 27 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kert

időjárás

időjárás előrejelzés