Cseresznye és dió nagyságú jégeső vert el több megyét: és még nincs vége a napnak

HelloVidék   
  Megosztom
Cseresznye és dió nagyságú jégeső vert el több megyét: és még nincs vége a napnak

Cseresznye és dió nagyságú jégesőt hozott a keleti, délkeleti tájakra a zivatarvonal - írja az Időkép.

Szombaton kora délután rövid idő alatt egy kb. 130 kilométer hosszú zivatarvonal állt össze Szentes-Hajdúszoboszló vonal mentén. A zivatarokat felhőszakadás, és kiadós jégeső kíséri, amiből már kijutott Gyomaendrődnek, Dévaványának, Biharnagybajomnak is.

A legnagyobb jégszemek a cseresznye, sőt dió nagyságot is elérik. Hajdúszoboszlót jeges villámárvíz, diónyi jégdarabok sújtották. A vihar hamarosan Debrecent is eléri

- írja a portál.

Nagy károkat tud okozni egy hirtelen jött zivatar

Nógrád vármegye két településén adott munkát a tűzoltóknak a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső csütörtökön. Herencsényben az elvezető árkokból kilépő víz elárasztotta a település Szabadság és Szécsényi útját. A berceli hivatásos tűzoltók és a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei megtisztították az árkok átereszeit, szabad utat biztosítva ezzel a csapadékvíznek. Cserhátsurányban a Nagy-patak a heves esőzés hatására kilépett a medréből és elöntötte a Rákóczi utat, valamint az utcában álló két családi ház kertjét. A víz az épületekbe nem hatolt be. A rétsági és a berceli hivatásos tűzoltók, valamint a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület és a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei a település polgármesterével és ötven lakójával közösen, homokzsákok kihelyezésével védték az épületeket. Az egységek szivattyúk segítségével távolították el a csapadékvizet a veszélyeztetett területekről. A két település egyikén sem kellett elhagynia az otthonát senkinek, személyi sérülés nem történt.

Belecsapott a villám egy családi házba, amitől kigyulladt a ház tetőszerkezete tegnap este Balmazújvárosban, az Árpád utcában. Az öt négyzetméteres tüzet a balmazújvárosi önkormányzati hivatásos tűzoltók oltották el.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

jégeső

cseresznye nagyságú jég

dió nagyságú jég

zivatar

eső