Megmutatta szentendrei otthonát a Szomszédok legendás színésze: bámulatos, milyen biokertje van

HelloVidék   
  Megosztom
Megmutatta szentendrei otthonát a Szomszédok legendás színésze: bámulatos, milyen biokertje van

Ivancsics Ilona életében különös helyet foglal el a kertészkedés. A népszerű színésznő nemrég a Best magazinban vallott hobbijáról, valamint arról, hogy a kertészkedés több is, mint hobbi, hiszen ezerhatszáz négyzetméteren a gyümölcsfáktól a dísznövényeken át a veteményesig mindent egymaga ültetett és gondoz.

A népszerű színésznő kertjében akár egy társasház is elfér, erről nemrég maga Ivancsics Ilona nyilatkozott a Best magazinnak. Az ezerhatszáz négyzetméteren van itt rengeteg gyümölcsfa, virágok, dísznövények, veteményes. Azt mondják, olyan, mint egy arborétum.

Nem szeretem a műkerteket, ahol minden élére van állítva, ez egy igazi magyar kert

- mondta a lapnak.

Ivancsics Ilona szereti ugyanakkor nincs oda a fűnyírásért, mint mondja a kert egy részén nem nyír füvet, azért, hogy a pillangók otthonra leljenek, legyenek felszabadítóak, lakják be a kisebb-nagyobb állatkák minden négyzetcentiméterjét.

A természet átalakulásakor, ősszel pedig, lekaszálom. Van itt eper, málna, hagyma, és napestig sorolhatnám

- tette hozzá.

A színésznő a veteményesben harcol a kártevőkkel, de csak vegyszermentesen. Ivancsics Ilona számára évtizedek óta így éli az életét, a mindennapjait, éppen ezért úgy érzi, hogy ezért is egészséges.

Nálam semmiféle kemikália nem jöhet szóba, csak a természetes dolgokban hiszek. Nemrég sikerült 10 kilót lefogynom, amiben szintén a gyógynövények segítettek. Rátaláltam egy testsúlycsökkentő innovátorra, amelyben rengeteg gyógynövény található. Például a banaba fa levele, amely a Fülöp-szigeteken terem. A helyi gyógyítók azt mondják, hatására a zsírók fele képes csak lerakódni

- emelte ki.

Ivancsics Ilona büszke arra, amit felépített, és ragaszkodik is hozz. Minden növényre odafigyel, mindent fel is használ, azért, hogy semmi se menjen kárba. Lekvárokat tesz el, a gyógynövényekből tea lesz, vagy szörp. Messzi földön híres az úgynevezett fosókaszilva-lekvárja, hogy miért így hívja, azt mindenkinek a fantáziájára bízza.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kert

színész

hobbi

kertészkedés