Véget ér a nyár augusztus 20-án? Egy biztos, őrületes 40 fokkal indul a hosszú hétvége

HelloVidék   
  Megosztom
Véget ér a nyár augusztus 20-án? Egy biztos, őrületes 40 fokkal indul a hosszú hétvége

Országos eső továbbra sem várható, de egy legyengült hidegfront vasárnaptól egyre többfelé labilizálhatja a légkört - írta az Időkép.

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken elsősorban fátyol-, néhol gomolyfelhők zavarhatják a napos időt, záporok-zivatarok kialakulásra pedig a Dunántúlon, valamint északkeleten, este északnyugaton van a legnagyobb esély. A keleti tájakon helyenként megélénkül a légmozgás, erős, viharos széllökések viszont csak záporok, zivatarok környezetében lehetnek. Marad a kánikula, délután 33-40 fokot mérhetünk.

Szombaton folytatódik a forróság, a hajnal sem igazán hoz felfrissülést, reggelre mindössze 17-25 fokig csökken a hőmérséklet, mely napközben 32 és 40 fok közé emelkedik. Hajnalban egy dunántúli-délkeleti tengely mentén, majd napközben a napsütés mellett elszórtan, este többfelé fordulhatnak elő záporok, zivatarok, melyekhez erős, viharos széllökések társulhatnak, ezt leszámítva többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

Vasárnap egy hidegfront előterében szórványosan már kialakulhatnak záporok, zivatarok, helyenként akár hevesebb viharok is lecsaphatnak. Többfelé élénk lesz a délies szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb hőmérséklet 32 és 39 fok között alakulhat.

Hétfőn gyakran takarhatják felhők a napot, és többfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. Az északi-északnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk, erős, nyugaton és zivatarok környezetében viharos lökések. Több helyen mérséklődik a hőség, a csúcshőmérséklet 27 és 35 fok között alakulhat. Keleten, délkeleten tart ki a meleg. Kedden, államalapításunk ünnepén többfelé szeles, fátyolfelhős-gomolyos időre van kilátás elszórt záporokkal, zivatarokkal, 27-35 fokos maximumokkal.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás előrejelzés

meleg

kánikula

kánikula vége